Τώρα στις γιορτές οι απαιτήσεις στην κουζίνα… μεγαλώνουν. Τα σκεύη σου δεν φτάνουν και… “ξεθάβεις” παλιές κατσαρόλες και τηγάνια για να τα “επιστρατεύσεις”. Στη διαδικασία αυτή, σίγουρα θα συναντήσεις κάποιο “αγαπημένο” σκεύος που το έχει… “φάει” η σκουριά. Πριν το πετάξεις, ή το βάλεις πίσω στο ντουλάπι, σου έχουμε τη λύση. Με αυτόν τον τρόπο, […]
Τώρα στις γιορτές οι απαιτήσεις στην κουζίνα… μεγαλώνουν. Τα σκεύη σου δεν φτάνουν και… “ξεθάβεις” παλιές κατσαρόλες και τηγάνια για να τα “επιστρατεύσεις”.
Στη διαδικασία αυτή, σίγουρα θα συναντήσεις κάποιο “αγαπημένο” σκεύος που το έχει… “φάει” η σκουριά.
Πριν το πετάξεις, ή το βάλεις πίσω στο ντουλάπι, σου έχουμε τη λύση.
Με αυτόν τον τρόπο, θα σώσεις το παλιό σου σκεύος και θα μαγειρέψεις πάλι σε αυτό.
Η διαδικασία είναι απλή και εύκολη:
Αρχικά συγκέντρωσε τα υλικά που θα χρειαστείς.
Αυτά που θα πρέπει να έχεις για να κάνεις το ταψί σου να αστράφτει είναι ένα μπουκάλι αναψυκτικού τύπου cola και ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
Ξεκίνησε τοποθετώντας ικανή ποσότητα του αναψυκτικού στο ταψί και άφησέ το να δράσει για μερικά λεπτά.
Ανάλογα με την ποσότητα της σκουριάς που έχει το ταψί σου χρειάζεται και το ανάλογο χρονικό διάστημα παραμονής του αναψυκτικού.
Ρίξε το αναψυκτικό μέσα στο ταψί.
Αφού αφήσεις το αναψυκτικό να δράσει πάρε το κομμάτι αλουμινόχαρτου και κάνε το μπάλα έτσι ώστε να ξύσεις την σκουριά από το ταψί.
Το αναψυκτικό σίγουρα θα έχει κάνει πολύ καλή δουλειά καθώς η σκουριά θα φύγει πολύ γρήγορα.
Τρίψε με το αλουμινόχαρτο.
Τέλος ξέπλυνε καλά το ταψί. Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει.