Την περίοδο των γιορτών που σπαταλάμε ώρες στην κουζίνα, ο κίνδυνος για φωτιά είναι ιδιαίτερα αυξημένος Καλό είναι λοιπόν να ξέρουμε κάποια βασικά πράγματα για την ασφάλειά μας. Το πιο σημαντικό που πρέπει να ξέρουμε είναι τι να μην χρησιμοποιήσουμε για να σβήσουμε μια φωτιά από σκεύος. Και αυτό είναι το νερό. «Το να ρίξεις νερό σε […]
Την περίοδο των γιορτών που σπαταλάμε ώρες στην κουζίνα, ο κίνδυνος για φωτιά είναι ιδιαίτερα αυξημένος
Καλό είναι λοιπόν να ξέρουμε κάποια βασικά πράγματα για την ασφάλειά μας.
Το πιο σημαντικό που πρέπει να ξέρουμε είναι τι να μην χρησιμοποιήσουμε για να σβήσουμε μια φωτιά από σκεύος.
Και αυτό είναι το νερό.
«Το να ρίξεις νερό σε τηγάνι με λάδι έχει πτητικό αποτέλεσμα και μπορεί να κάνει την φωτιά να βγει από το σκεύος», αναφέρει η Sharon Cookse στο GoodHousekeeping.
Αντίθετα, κράτα ένα καπάκι ή κάλυμμα κοντά στον φούρνο όταν μαγειρεύεις ώστε να προλάβεις να σκεπάσεις την φωτιά πριν εξαπλωθεί.
Κλείσε τον διακόπτη και κράτα καλυμμένο το τηγάνι ή την κατσαρόλα μέχρι να κρυώσει.
Σε περίπτωση που πιάσει φωτιά ο φούρνος, κράτα την πόρτα κλειστή και σβήσε τον διακόπτη.
Αν έχεις πυροσβεστήρα κουζίνας χρησιμοποίησέ τον, αλλιώς κάλεσε την πυροσβεστική.
Ο εξοπλισμός μαγειρέματος ευθύνεται για τις περισσότερες φωτιές σε σπίτια.