Από τα κορυφαία πιάτα γαλλικής κουζίνας, ιδανικό για το τραπέζι των ημερών
Το όνομά του είναι Τουρνεντό Ροσίνι (Tournedos Rossini) και λέγεται ότι το επινόησε ο Ιταλός συνθέτης Ροσίνι, όσο ζούσε στο Παρίσι.
Ένα Τουρνεντό Ροσίνι περιλαμβάνει κρέας φιλέτο, μαύρη τρούφα και φουά γκρά μαζί.
Υλικά
4-6 στρογγυλά φιλέτα μοσχαρίσιο κρέας 130-150 γραμμαρίων το καθένα περίπου
300 γραμμάρια φουα γκρα πάπιας ή χήνας
6 φετούλες ψωμί τοστ
20 γραμμάρια φλούδες μαύρης τρούφας
80 γραμμάρια βούτυρο
1/2 ποτήρι λικέρ Πορτό
Αλάτι και πιπέρι
Πώς θα το φτιάξετε
Κόψτε το φουά γκρα σε 4-6 φετούλες και αφήστε στην άκρη
Με 50 γραμμάρια βούτυρο ροδίστε καλά σε τηγάνι το ψωμί του τοστ και βάλτε το κάπου ζεστά
Σε τηγάνι με το υπόλοιπο ελάχιστο βούτυρο ψήστε σε μεγάλη θερμοκρασία (αρχικά) τα φιλέτα -3-5 λεπτά περίπου, ανάλογα πως το τρώτε
Όταν ψηθούν τα φιλέτα ρίξτε αλάτι και πιπέρι και τοποθετήστε τα πάνω στο ψημένο ψωμί του τοστ, σε πιατέλα
Μέσα στα υγρά του τηγανιού βάλτε μισό ποτήρι λικέρ Πορτό, προσθέστε τις τρούφες, αφήστε να πάρει λίγο σε μέτρια φωτιά, ανακατέψτε με ξύλινη σπάτουλα για 1 λεπτό
Πάνω στα φιλέτα βάλτε τις φετούλες φουά γκρα, περιχύστε τη σάλτσα Πορτό
Η καλύτερη συνοδεία για αυτό το εκλεκτό πιάτο, μήλα ροδισμένα σε τηγάνι με βούτυρο, ρόγες σταφυλιού ροδισμένες με βούτυρο.