Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Χειρουργός συνελήφθη για «φακελάκι» 1.000 ευρώ
ΕΛΛΑΔΑ

Χειρουργός συνελήφθη για «φακελάκι» 1.000 ευρώ

του Πέτρου Καρσιώτη Χίλια ευρώ για να επισπεύσει την ημερομηνία χειρουργικής επέμβασης σε γυναίκα ασθενή, κατηγορείται ότι απαίτησε χειρουργός γυναικολόγος-ογκολόγος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Η ασθενής και οι συγγενείς της, ακούγοντας την παράνομη και εξωφρενική απαίτηση, απευθύνθηκαν στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος. Τα χρήματα προσημειώθηκαν και ο χειρουργός συνελήφθη την ώρα που τα παρέλαβε. […]

του Πέτρου Καρσιώτη

Χίλια ευρώ για να επισπεύσει την ημερομηνία χειρουργικής επέμβασης σε γυναίκα ασθενή, κατηγορείται ότι απαίτησε χειρουργός γυναικολόγος-ογκολόγος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Η ασθενής και οι συγγενείς της, ακούγοντας την παράνομη και εξωφρενική απαίτηση, απευθύνθηκαν στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος. Τα χρήματα προσημειώθηκαν και ο χειρουργός συνελήφθη την ώρα που τα παρέλαβε.

Όπως ισχυρίστηκε μέσω του συνηγόρου του, τα χρήματα αυτά του δόθηκαν από την ασθενή για να τον ευχαριστήσει για τις υπηρεσίες του, ισχυρισμός που δεν έγινε δεκτός από Αστυνομία και εισαγγελέα. Η υπόθεση της δωροληψίας, για την οποία κατηγορείται ο χειρουργός, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την Αστυνομία, διερευνήθηκε στο πλαίσιο καταγγελίας, σύμφωνα με την οποία ο γιατρός απαίτησε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει άμεσα χειρουργική επέμβαση.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό και σε προγραμματισμένη συνάντηση, αφού ο γιατρός παρέλαβε το χρηματικό ποσό, συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Σε έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκε και κατασχέθηκε το ανωτέρω προσημειωμένο χρηματικό ποσό, καθώς και φάκελος που περιείχε επιπλέον 1.000 ευρώ.

Ήδη γίνεται έρευνα για την προέλευση και αυτού του χρηματικού ποσού, αφού τυγχάνει να είναι και ισόποσο αυτού που ζητήθηκε από την καταγγέλλουσα ασθενή. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον  Εισαγγελέα. Πληροφορίες που έγιναν γνωστές από δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι εν συνεχεία ο γυναικολόγος παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ειδική ανακρίτρια διαφθοράς για την κατηγορία της δωροληψίας υπαλλήλου.

Στην απόφαση αυτή προφανώς οδηγήθηκε ο εισαγγελέας από την ανεύρεση και των άλλων χιλίων ευρώ και για το λόγο αυτό θεώρησε ότι η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος. Ο ίδιος πάντως επιμένει: «Δεν απαίτησε και δεν έλαβε χρήματα. Του προσφέρθηκαν κάποια χρήματα, τα οποία ήταν για χάρη ευχαριστίας για τις προσφερθείσες υπηρεσίες», δήλωσε ο υπερασπιστής του Δημήτρης Τσάκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πώς δρούσε τριμελής σπείρα πορτοφολάδων στον σταθμό Λαρίσης

 

 

 

 

.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις