Θαμπά μαχαιροπίρουνα; Να τι θα κάνουμε! Βήμα 1ο Σε ένα ταψί, απλώνουμε 1-2 φύλλα αλουμινόχαρτου για να καλύψουμε όλες του τις εσωτερικές επιφάνειες. Βήμα 2ο Γεμίζουμε το ταψί με ζεστό νερό μέχρι τη μέση ώστε να σκεπάζει τα μαχαιροπίρουνα που θα βάλουμε στη συνέχεια. Βήμα 3ο Ρίχνουμε στο νερό 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. […]
Θαμπά μαχαιροπίρουνα;
Να τι θα κάνουμε!
Βήμα 1ο
Σε ένα ταψί, απλώνουμε 1-2 φύλλα αλουμινόχαρτου για να καλύψουμε όλες του τις εσωτερικές επιφάνειες.
Βήμα 2ο
Γεμίζουμε το ταψί με ζεστό νερό μέχρι τη μέση ώστε να σκεπάζει τα μαχαιροπίρουνα που θα βάλουμε στη συνέχεια.
Βήμα 3ο
Ρίχνουμε στο νερό 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε ελαφρά για να διαλυθεί.
Βήμα 4ο
Τοποθετούμε τα μαχαιροπίρουνα στο διάλυμα. Φροντίζουμε ώστε να καλύπτονται εξ ολοκλήρου από αυτό. Αφήνουμε για 1 ώρα να δράσει το διάλυμα.
Βήμα 5ο
Ξεπλένουμε τα μαχαιροπίρουνα με κρύο νερό.
Βήμα 6ο
Ποτίζουμε ένα άσπρο καθαρό πανί με λευκό ξύδι και τρίβουμε τα μαχαιροπήρουνα ώστε να απολυμανθούν και να γυαλίσουν.
Βήμα 7ο
Αφήνουμε τα μαχαιροπίρουνα να στεγνώσουν φυσικά!