Πλησιάζει τα 90 κι ακόμα μπορεί να καθηλώνει τον τηλεθεατή. Η τελευταία ταινία του Κλιντ Ίστγουντ «Το βαποράκι» (The Mule) είναι από πολλές απόψεις αυτοβιογραφική, καθώς ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής θέλει να μιλήσει για όλα όσα έκανε λάθος στη ζωή του. Πίσω της κρύβεται μια αληθινή ιστορία. Ο χαρακτήρας του έργου είναι ένας 85χρονος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που έγινε […]
Πλησιάζει τα 90 κι ακόμα μπορεί να καθηλώνει τον τηλεθεατή.
Η τελευταία ταινία του Κλιντ Ίστγουντ «Το βαποράκι» (The Mule) είναι από πολλές απόψεις αυτοβιογραφική, καθώς ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής θέλει να μιλήσει για όλα όσα έκανε λάθος στη ζωή του.
Πίσω της κρύβεται μια αληθινή ιστορία. Ο χαρακτήρας του έργου είναι ένας 85χρονος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που έγινε βαποράκι για ένα από τα μεγαλύτερα Καρτέλ ναρκωτικών στην Αμερική.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες και πιο συγκεκριμένα στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, βρίσκεται εν εξελίξει αυτή την περίοδο μια πολύ σημαντική δίκη.
Αυτή του Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκούζμαν, ενός από τους αρχηγούς του μεξικάνικου καρτέλ ναρκωτικών Σιναλόα.
Στη δίκη αποκαλύπτονται πολλά όπως το γεγονός ότι ο Γκούζμαν διακίνησε περί τους 110 τόνους κοκαΐνης, αγόρασε έναν ζωολογικό κήπο και έφτιαξε έναν σιδηρόδρομο μινιατούρα προκειμένου να μπορεί να περιηγείται ο ίδιος και οι φίλοι του στην έκταση πέριξ του σπιτιού του στη Γκουανταλαχάρα.
Ο Λίο Σαρπ ήταν ακριβώς τόσο, 85 δηλαδή, και ένας παρασημοφορημένος βετεράνος του ΒΠΠ, όταν το 2009 μετέφερε το πρώτο του φορτίο για το καρτέλ, το οποίο ήταν μετρητά.
Έγινε ο πιο αξιόπιστος μεταφορέας κοκαΐνης του καρτέλ
«Δεν νομίζω ότι ακόμα και ο πιο υποψιασμένος τροχονόμος θα υποπτευόταν ποτέ έναν ηλικιωμένο άντρα που απλώς ταξίδευε», είπε ο δικηγόρος του Σαρπ, Ντάριλ Γκόλντμπεργκ.
Μέσα στο 2010 ο Σαρπ μετέφερε πάνω από έναν τόνο κοκαΐνης, το οποίο επαρκεί ώστε περίπου 7,25 εκατομμύρια άνθρωποι να τραβήξουν από μια γραμμή καθένας.
Τελικά τον σταμάτησαν και τα πράγματα δεν ήταν καθόλου καλά. Όταν ο αστυνόμος άνοιξε το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, βρήκε εκεί 104 μασίφ «τούβλα» κοκαΐνης. Ο Σαρπ είπε μόνο τρεις λέξεις: «Ω, Θεέ μου…»
Παρ όλα αυτά δεν μίλησε για κανέναν από τους συνεργάτες του και πήρε επάνω του ατόφια την ευθύνη των πράξεών του, κάτι που εντυπωσίασε το δικαστήριο.
Ο Γκόλντμπεργκ υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ο Σαρπ έχει σημάδια άνοιας, αλλά ο πελάτης του καταδικάστηκε τελικά σε τρία χρόνια φυλάκισης.
Επίσης συμφώνησε να δώσει όλη του την περιουσία στο κράτος. Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του διαγνώστηκε με τερματικό καρκίνο και αποφυλακίστηκε μετά από ένα χρόνο κράτησης.
Όλοι περίμεναν ότι θα πέθαινε λίγο μετά την αποφυλάκισή του, αλλά εκείνος έζησε για 16 μήνες, έως τη μέρα που τελικά πέθανε, στις 12 Δεκεμβρίου 2016.
Θάφτηκε στο Εθνικό Κοιμητήριο της Χονολουλού, μαζί με άλλους βετεράνους των παγκοσμίων Πολέμων και της Κορέας. Δίπλα στον τάφο του έχουν φυτευτεί ορχιδέες που τόσο αγαπούσε.