Σε αντίθεση με άλλες τροφές που διεκδικούν τον χαρακτηρισμό τους ως υπερτροφές, το ρόδι κάθε άλλο παρά υπερεκτιμημένο είναι. Το ρόδι εμπεριέχει φαινολικές ουσίες με ισχυρότατη αντιοξειδωτική δράση. Μάλιστα, περιέχει κάποιες ουσίες που δεν συναντώνται πουθενά αλλού στη φύση. Τα ρόδια είναι επίσης καλή πηγή καλίου, ενός σημαντικού ηλεκτρολύτη, απαραίτητου για την υγεία των μυών. Επιπλέον, […]
Σε αντίθεση με άλλες τροφές που διεκδικούν τον χαρακτηρισμό τους ως υπερτροφές, το ρόδι κάθε άλλο παρά υπερεκτιμημένο είναι.
Το ρόδι εμπεριέχει φαινολικές ουσίες με ισχυρότατη αντιοξειδωτική δράση.
Μάλιστα, περιέχει κάποιες ουσίες που δεν συναντώνται πουθενά αλλού στη φύση. Τα ρόδια είναι επίσης καλή πηγή καλίου, ενός σημαντικού ηλεκτρολύτη, απαραίτητου για την υγεία των μυών.
Επιπλέον, τα συστατικά που περιέχει ο χυμός ροδιού του προσδίδει αντιμικροβιακή, αντιφλεγμονώδη και επουλωτική δράση.
Μπορούμε να πιούμε τον χυμό των σπόρων του, αλλά να το χρησιμοποιήσουμε σε σάλτσες για ψητά κρεατικά, σε σαλάτες, ενώ συνδυάζεται με ρύζι, κουσκούς, γιαούρτι.
Τέλος, επειδή δεν το βρίσκουμε όλες τις εποχές του χρόνου, μπορούμε να το φυλάξουμε στην κατάψυξη.
Δείτε πώς μπορείτε να καθαρίσετε το ρόδι χωρίς να ταλαιπωρηθείτε και να το απολαύσετε μέσα σε λίγα λεπτά.