Είναι η συνταγή για το παραδοσιακό ψητό κοτόπουλο, ολόκληρο στο φούρνο.
Υλικά
1 ολόκληρο κοτόπουλο
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, μαϊντανός
2 φύλλα δάφνης
5 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1 λεμόνι στα τέσσερα
Εκτέλεση
Βγάλτε τα εντόσθια από το εσωτερικό του κοτόπουλο και προσθέστε: άφθονο αλάτι και πιπέρι, θυμάρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, φύλλα δάφνης, ολόκληρα σκόρδα, κρεμμύδι στα τέσσερα, λεμόνι στα τέσσερα
Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Δέστε τα μπουτάκια του κοτόπουλου με σχοινάκι και τοποθετήστε τις φτερούγες κάτω από το πουλερικό
Τοποθετήστε το σε ταψάκι
Σε μπολάκι αναμείξτε το βούτυρο με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
Με πινέλο απλώστε γενναιόδωρα παντού στο κοτόπουλο το μείγμα
Σκεπάστε το κοτόπουλο και ψήστε για 1,5 ώρα -Το τελευταίο μισάωρο ξεσκεπάστε το να πάρει χρυσό χρώμα