Ο Σπύρος Λυκούδης έθεσε υπόψιν της διάσκεψης των Προέδρων την παραίτησή του από αντιπρόεδρος της Βουλής.
Η Διάσκεψη επιφυλάχθηκε να απαντήσει, καθώς οι θέσεις των Αντιπροέδρων κατανέμονται στα κόμματα που εκπροσωπούνται στην Βουλή και πλέον δεν υπάρχει Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού.
Ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει ότι η θητεία των Αντιπροέδρων λήγει με προσφυγή στις κάλπες.
Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα το αν μπορεί να παραμείνει Αντιπρόεδρος ο Σπύρος Λυκούδης ή θα ενεργοποιηθεί η παραίτησή του, θα το αποφασίσει το Επιστημονικό Συμβούλιο του Κοινοβουλίου.
Λίγη ώρα πριν την παραίτηση του Σπύρου Λυκούδη, ο Γρηγόρης Ψαριανός είχε πει το δικό του αντίο στο Ποτάμι μέσω facebook.
Το τέλος του Ποταμιού υπέγραψε ο βουλευτής Γιώργος Αμυράς με την αποχώρησή του.
«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω την αποχώρησή μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και την ανεξαρτητοποίησή μου.
Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρος του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα.
Ευχαριστώ τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάσθηκα και εύχομαι οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος επέλεξε να ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν έκρυψε την πικρία του:
Η διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού έχει και συνέπειες.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν αναγνωρίζεται ως Πρόεδρος της Κ.Ο. και δεν θα μπορεί πλέον να παίρνει τον λόγο ως πολιτικός αρχηγός. Θα θεωρείται ένας απλός βουλευτής.
Την ίδια στιγμή το Ποτάμι χάνει το δικαίωμα να ορίζει κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο στις συνεδριάσεις του Σώματος.
Δεν θα έχει πλέον εισηγητή στα νομοσχέδια, ενώ θα γίνει και έξωση του Ποταμιού από τα γραφεία του στην Βουλή. Επίσης δεν θα έχει δικαίωμα ως κόμμα να διατηρεί μετακλητούς υπαλλήλους.