Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / “Έπνιξαν” στα δακρυγόνα τους διαδηλωτές – Στο στόχαστρο των κομμάτων η κυβέρνηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Έπνιξαν” στα δακρυγόνα τους διαδηλωτές – Στο στόχαστρο των κομμάτων η κυβέρνηση

Μπορεί να είναι σίγουρο πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει κανονικά από τη Βουλή στο τέλος της εβδομάδας, όμως εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών, από κάθε γωνιά της χώρας, έφθασαν χθες το μεσημέρι στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία Η συντριπτική πλειονότητά τους οικογένειες, ηλικιωμένοι και παιδιά. Η Αστυνομία είδε το πολύ… 60.000 διαδηλωτές. Μάλιστα, […]

χημικά

Μπορεί να είναι σίγουρο πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει κανονικά από τη Βουλή στο τέλος της εβδομάδας, όμως εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών, από κάθε γωνιά της χώρας, έφθασαν χθες το μεσημέρι στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Η συντριπτική πλειονότητά τους οικογένειες, ηλικιωμένοι και παιδιά.

Η Αστυνομία είδε το πολύ… 60.000 διαδηλωτές. Μάλιστα, στην πρώτη της ανακοίνωση κάνει λόγο για 100.000 διαδηλωτές και αργότερα κατεβάζει τον αριθμό των διαδηλωτών σε 60.000.

Την ίδια ώρα υπήρχαν καταγγελίες ότι πούλμαν γεμάτα διαδηλωτές μπλοκαρίστηκαν στα διόδια με συνέπεια πολλοί διαδηλωτές να μην καταφέρουν να φθάσουν στο κέντρο της Αθήνας.

Ξαφνικά, ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στα ΜΑΤ στα σκαλάκια της βουλής και η ΕΛ.ΑΣ αποφάσισε  να διαλύσει το συλλαλητήριο.

Πανικός, ηλικιωμένοι και παιδιά λιποθύμησαν και άλλοι έτρεχαν να σωθούν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα στελέχη της που βρίσκονταν στο Σύνταγμα ενήργησαν χθες με τον ενδεδειγμένο τρόπο και σύμφωνα με τις οδηγίες που είχαν λάβει.

ΝΔ και Ένωση Κεντρώων κατηγορούν την κυβέρνηση ότι έριξαν επίτηδες τα χημικά για να διαλύσουν το συλλαλητήριο, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει τους Χρυσαυγίτες πίσω από τα επεισόδια τους οποίους ταυτίζει με τη ΝΔ.

syl7

Μητσοτάκης: Έριξαν χημικά σε οικογένειες, παιδιά, ηλικιωμένους -Θα αναζητηθούν ευθύνες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μήνυμά του on camera τόνισε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες για τα χημικά στο Σύνταγμα κίνηση η οποία όπως είπε «είχαν ως μόνο στόχο να διαλύσουν το συλλαλητήριο».

ΝΔ: Σε πανικό η κυβέρνηση, έριξε μεγάλες ποσότητες χημικών στους πολίτες

«Η κυβέρνηση – κουρελού του κ. Τσίπρα έδειξε σήμερα το πιο σκοτεινό και αυταρχικό της πρόσωπο», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ΝΔ υποστηρίζοντας ότι «πανικόβλητοι μπροστά στην οργή των Ελλήνων και χωρίς καμία σοβαρή αφορμή, έριξαν μεγάλες ποσότητες χημικών για να διαλύσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες». Καταλήγοντας ζητά από τις κυρίες Γεροβασίλη και Παπακώστα να παραιτηθούν.

Ένωση Κεντρώων: Αντί να συλλάβουν τους ταραξίες, έριξαν χημικά στους φιλήσυχους πολίτες

Στο ίδιο κλίμα και η Ένωση Κεντρώων η οποία υποστήριξε ότι «αντί η Αστυνομία να συλλάβει τους ολιγάριθμους κουκουλοφόρους αλήτες που θέλησαν να διαταράξουν την τάξη στο συλλαλητήριο, έριξε χημικά στους φιλήσυχους πολίτες του συλλαλητηρίου», σημειώνοντας ότι «είναι και αυτό δείγμα γραφής, το πώς αντιμετωπίζει την λαοθάλασσα ο τρομαγμένος Πρωθυπουργός».

syl9

ΚΙΝΑΛ: Αυταρχισμός και καταστολή πέρα από κάθε όριο

Η υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Θαύμα! Θαύμα! Τα ΜΑΤ και τα χημικά που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφονται εναντίον πολιτών και παιδιών. Αυταρχισμός και καταστολή πέρα από κάθε όριο».

syl11

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση φέρει ευθύνη για τη βία κατά απλών διαδηλωτών

«Η βία κατά απλών διαδηλωτών είναι απολύτως καταδικαστέα και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρει ευθύνη γι’ αυτό. Ευθύνες, όμως, έχουν και η ΝΔ και όσες πολιτικές δυνάμεις, με τη στάση τους, καλύπτουν τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων κι αντιδραστικών μηχανισμών, που επιτέθηκαν και κατά δημοσιογράφων και συνεργείων Μέσων Ενημέρωσης. Τεράστια ταυτόχρονα είναι η υποκρισία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που παλιότερα συνυπήρχε τυχοδιωκτικά με τέτοιες ομάδες ακροδεξιών, αλλά και δήθεν αντιεξουσιαστών προβοκατόρων».

syl13

Μαξίμου: Η ΝΔ ταυτίζεται με τους ακραίους της Χρυσής Αυγής

Το Μέγαρο Μαξίμου, από την πλευρά του, στην πρώτη του ανακοίνωση απέδωσε τα επεισόδια σε Χρυσαυγίτες, ενώ σε δεύτερη ανακοίνωσή της, απαντώντας στη ΝΔ την κατηγορεί ότι ταυτίζεται με τη ΧΑ. «Είναι λυπηρό για τη ΝΔ και τους δημοκράτες ψηφοφόρους της, που η ηγεσία της τυφλωμένη από αντιπολιτευτικό μένος, ταυτίζεται με τους ακραίους της Χρυσής Αυγής και δε βρίσκει ούτε μια λέξη για να καταδικάσει τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν», σημείωσε το Μέγαρο Μαξίμου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις