Τα πορτοκάλια είναι εποχής, γλυκά, και ενδείκνυνται για ένα φανταστικό κέικ πορτοκάλι που θα απολαμβάνεις με τον πρωινό καφέ! Χρησιμοποιήστε υποκατάστατα ζάχαρης και επιλέξτε βιολογικά πορτοκάλια εισαγωγής. Υλικά 170 γραμμάρια ζάχαρη 155 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο 3 αυγά 160 γραμμάρια αλεύρι 1/2 πακετάκι μπέικιν 2 πορτοκάλια Μια πρέζα αλάτι και λίγο επιπλέον βούτυρο για βουτύρωμα Για […]
Τα πορτοκάλια είναι εποχής, γλυκά, και ενδείκνυνται για ένα φανταστικό κέικ πορτοκάλι που θα απολαμβάνεις με τον πρωινό καφέ!
Χρησιμοποιήστε υποκατάστατα ζάχαρης και επιλέξτε βιολογικά πορτοκάλια εισαγωγής.
Υλικά
170 γραμμάρια ζάχαρη
155 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
3 αυγά
160 γραμμάρια αλεύρι
1/2 πακετάκι μπέικιν
2 πορτοκάλια
Μια πρέζα αλάτι και λίγο επιπλέον βούτυρο για βουτύρωμα
Για το σιρόπι
Χυμός από ένα μεγάλο πορτοκάλι
Μισό φλιτζάνι ζάχαρη
Εκτέλεση
Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη
Χτυπήστε τα 3 αυγά και προσθέστε τα στο μείγμα βουτύρου
Εκεί προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν και την πρέζα αλάτι
Αναμείξτε ώσπου να γίνει μια όμορφη κάπως υγρή ζύμη
Προσθέστε ξύσμα από 2 πορτοκάλια και τον χυμό από 1 πορτοκάλι
Αναμείξτε ξανά να μοιραστούν τα αρώματα
Βουτυρώστε μια φόρμα κέικ, ρίξτε το μείγμα και ψήστε για 40 λεπτά
Ετοιμάστε το σιρόπι
Σε κατσαρολάκι αναμείξτε τον χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη, να βράσει σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά
Μόλις ψηθεί το κέικ ρίξτε αυτό το σιρόπι παντού στην επιφάνεια
Αφήστε το κέικ να ρουφήξει το σιρόπι και να κρυώσει πριν το κόψετε
Διακοσμήστε όπως θέλετε!
Καλή απόλαυση!