Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Το θέατρο του παραλόγου – Ο Παπαχριστόπουλος έφτιαξε την κουκούλα αλλά… δεν παραιτείται! (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το θέατρο του παραλόγου – Ο Παπαχριστόπουλος έφτιαξε την κουκούλα αλλά… δεν παραιτείται! (vid)

Πολλοί πίστευαν μέρες τώρα, πως ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος θα προβεί σε ακόμα μία… κωλοτούμπα και έτσι έγινε! Ο Νίκος Βούτσης τον παρακάλεσε να περιμένει πέντε ημέρες ώστε να ψηφιστεί από την Βουλή το πρωτόκολλο κύρωσης της ένταξης της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είχε πει πως θα υπέβαλε την παραίτησή του σήμερα. Ωστόσο […]

Παπαχριστόπουλος

Πολλοί πίστευαν μέρες τώρα, πως ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος θα προβεί σε ακόμα μία… κωλοτούμπα και έτσι έγινε!

Ο Νίκος Βούτσης τον παρακάλεσε να περιμένει πέντε ημέρες ώστε να ψηφιστεί από την Βουλή το πρωτόκολλο κύρωσης της ένταξης της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είχε πει πως θα υπέβαλε την παραίτησή του σήμερα.

Ωστόσο στην κυβέρνηση ζουν με το φόβο της απώλειας της δεδηλωμένης και η κάθε ψήφος των πρόθυμων βουλευτών είναι “χρυσός”.

Γι’ αυτό ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ζήτησε από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ που στήριξε την κυβέρνηση και στην ψήφο εμπιστοσύνης και στη συμφωνία των Πρεσπών να μην παραιτηθεί ακόμα.

Να παραμείνει στο Κοινοβούλιο και την επόμενη εβδομάδα που θα πάει στη Βουλή το πρωτόκολλο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ακολουθήσει την κανονική διαδικασία, με συνεδριάσεις στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και την Ολομέλεια.

Μέχρι την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου το πρωτόκολλο αναμένεται να έχει ψηφιστεί και ουσιαστικά θα ενεργοποιηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών και το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» για τα Σκόπια.

Λίγο πριν φτάσει στη Βουλή, ο κ. Παπαχριστόπουλος συνομίλησε τηλεφωνικά με το ΘΕΜΑ 104,6 στον οποίο είπε ότι… παρερμηνεύτηκαν τα περί αυτοκινήτου που χάλασε.

«Ποιο αυτοκίνητο; Τι εννοείς; Αστεία πράγματα. Με πήρε δημοσιογράφος και του είπα ότι πάω να φτιάξω την κουκούλα μου που έχει σκιστεί εδώ και δύο μήνες. Ένα Smart έχω», είπε.

Σε ερώτηση αν θα παραδώσει την έδρα – αφού κανείς δεν τον πιστεύει πια – είπε: «Ναι παιδί μου θα την παραδώσω, τα δανεικά μου έχω μάθει να τα επιστρέφω. Σήμερα».

Μάλιστα στην παρατήρηση πως δεν φαίνεται να… πολυβιάζεται, απάντησε: «Εγώ δεν το πολυβιάζομαι;».

Είκοσι λεπτά αργότερα, βγαίνοντας από το γραφείο του Νίκου Βούτση, αποκάλυψε στους δημοσιογράφους πως η παραίτηση αναβάλλεται εκ νέου…

«Αναβάλλω την παραίτηση, η αμαρτία μου θα είναι για 4-5 μέρες»

«Με παρακάλεσε ο πρόεδρος της Βουλής -επειδή για να ισχύσει η Συνθήκη των Πρεσπών, πρέπει το πρωτόκολλο του ΝΑΤΟ να ψηφιστεί- αυτή η παραίτηση να πάρει μια παράταση τεσσάρων-πέντε ημερών», δήλωσε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος εξερχόμενος από το γραφείο του προέδρου της Βουλής.

«Έχω υποσχεθεί να υποβάλω παραίτηση σήμερα. Δεν πειράζει, τα προσωπικά μου είναι πιο κάτω από την ένταση που υπάρχει και νομίζω ότι μέσα στην προσεχή εβδομάδα θα τελειώσει αυτή η ιστορία», είπε επίσης ο κ. Παπαχριστόπουλος.

«Τη στιγμή που ο πρόεδρος με παρακάλεσε, αναβάλλω την παραίτηση για 4 με 5 ημέρες και παίρνω το χρέος της ανακολουθίας μου. Η αμαρτία μου θα είναι αυτές οι 4 με 5 ημέρες».

Video: iefimerida

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις