Ο Λίαμ Νίσον σόκαρε και εξόργισε με την αποκάλυψή του: “Ήταν τρομερό, απαίσιο αυτό που έκανα” (vid)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λίαμ Νίσον σόκαρε και εξόργισε με την αποκάλυψή του: “Ήταν τρομερό, απαίσιο αυτό που έκανα” (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει εξομολόγηση του Λίαμ Νίσον για το πώς αντέδρασε, όταν άτομο του περιβάλλοντός του έπεσε θύμα βιασμού. Ο 66χρονος αποκάλυψε ότι τριγυρνούσε στους δρόμους, με ένα ρόπαλο, ψάχνοντας αφορμή για να σκοτώσει κάποιον μαύρο. Ήταν πριν από καιρό, όταν ο Νίσον έμαθε για τον βιασμό. «Εκείνη το χειρίστηκε με τον πιο εκπληκτικό τρόπο. Αλλά […]

05.02.2019 | 17:01

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει εξομολόγηση του Λίαμ Νίσον για το πώς αντέδρασε, όταν άτομο του περιβάλλοντός του έπεσε θύμα βιασμού.

Ο 66χρονος αποκάλυψε ότι τριγυρνούσε στους δρόμους, με ένα ρόπαλο, ψάχνοντας αφορμή για να σκοτώσει κάποιον μαύρο.

Ήταν πριν από καιρό, όταν ο Νίσον έμαθε για τον βιασμό. «Εκείνη το χειρίστηκε με τον πιο εκπληκτικό τρόπο. Αλλά η άμεση αντίδρασή μου ήταν…. Την ρώτησα αν γνώριζε τον δράστη, μου είπε όχι. Μου είπε ότι ήταν ένας μαύρος», είπε σε συνέντευξη στον Independent.

«Πήγαινα πάνω- κάτω στους δρόμους με ένα ρόπαλο, ελπίζοντας ότι θα με πλησιάσει κάποιος. Ντρέπομαι που το λέω, το έκανα για περίπου μια εβδομάδα, ελπίζοντας ότι κάποιος “μαύρος μπάσταρδος” θα βγει από μια παμπ και θα τα βάλει μαζί μου ώστε να μπορέσω να τον σκοτώσω», συνέχισε τη σοκαριστική εξομολόγησή του.

«Ήταν τρομερό, τρομερό, όταν σκέφτομαι ότι το έκανα. Είναι απαίσιο. Αλλά πήρα ένα μάθημα από αυτό», παραδέχεται.

Οργή στο Twitter

O Νίσον, ο οποίος στη νέα του ταινία ενσαρκώνει έναν οδηγό εκχιονιστικού που ζητά εκδίκηση από διακινητές ναρκωτικών πιστεύοντας ότι σκότωσαν τον γιο του, δέχθηκε κριτική στα social media για τη συνέντευξη.

«Ο Λίαμ Νίσον 1) είπε ότι ήθελε να σκοτώσει έναν μαύρο για ένα άσχετο έγκλημα 2) νόμιζε ότι αυτό το ανέκδοτο θα μπορούσε να το μοιραστεί για να προωθήσει την ταινία του», έγραψε ένας χρήστης.

Ένας άλλος ανέφερε: «Ρατσιστής ο Λίαμ Νίσον; Έλα τώρα. Άλλος ένας από τους θρύλους μου που πρέπει να φύγει».

«Απογοητευμένη αλλά όχι ακριβώς έκπληκτη που ο Λίαμ Νίσον προσπαθεί να δικαιολογήσει τον καταφανή ρατσισμό του ρίχνοντας ευθύνη σε μία τραυματική εμπειρία κάποιου άλλου και όχι του ίδιο», σχολίασε μία άλλη χρήστης.

«Δεν έχει ιδέα για την εποχή στην οποία βρίσκεται εφόσον αποφάσισε να μοιραστεί τώρα αυτήν την ιστορία», σημείωσε άλλος χρήστης.

Η απάντηση μετά τον σάλο

Ο 66χρονος εμφανίστηκε στο «Good Morning America» στη Νέα Υόρκη και τόνισε ότι κατανοεί τον «σεισμό» που προκάλεσαν οι δηλώσεις του.

«Δεν είμαι ρατσιστής. Αυτό έγινε πριν από 40 χρόνια. Ήταν ένας αυθόρμητος θυμός. Προσπαθούσα να υπερασπιστώ την τιμή μίας φίλης που αγαπούσα πολύ».

Είπε, ακόμη πως, όταν συνειδητοποίησε την πράξη του πήγε στην εκκλησία, ζητώντας βοήθεια, καθώς τρομοκρατήθηκε.

«Αναζήτησα βοήθεια. Πήγα σε έναν ιερά, ο οποίος άκουσε την εξομολόγησή μου», ανέφερε ο Λίαμ Νίσον.

Όταν ο παρουσιαστής τον ρώτησε αν αντιλαμβάνεται τον «πόνο» που προκάλεσε σε έναν μαύρο με τα λόγια του, απάντησε: Απολύτως, έχετε απόλυτο δίκιο. Και εκείνη τη στιγμή, ακόμη και μετά από 40 σχεδόν χρόνια, δεν το σκέφτηκα, όλα αυτά με εξέπληξαν, όμως ήταν κάτι το αυθόρμητο, υποθέτω, που με συγκλόνισε πραγματικά και έψαχνα εκδίκηση».

Ερωτηθείς, τι θα έκανε αν ο βιαστής της φίλης του ήταν λευκός, απάντησε: Είτε ήταν Ιρλανδός, Σκωτσέζος, Βρετανός ή Λιθουανός, ξέρω ότι θα είχα ακριβώς την ίδια αντίδραση».

Ο διάσημος ηθοποιός που καθήλωσε με την ερμηνεία του στη «Λίστα του Σίντλερ» αποκάλυψε το περιστατικό σε συνέντευξή του στον Independent για την προώθηση της νέας του ταινίας «Cold Pursuit».

Exit mobile version