Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Χώρεσε μια ντουλάπα… σε μια βαλίτσα!
PLUS

Χώρεσε μια ντουλάπα… σε μια βαλίτσα!

Είναι το βασικό πρόβλημα όταν ετοιμάζεσαι για ταξίδι: Πώς θα στριμώξεις τα πράγματά σου μέσα στη βαλίτσα, ώστε  να χωρέσουν όλα και να μην σου πέσει η μέση από το βάρος; Λύσεις όπως «τα παίρνω όλα μαζί μου» ή «παίρνω τα εντελώς απολύτως απαραίτητα» δεν είναι καθόλου αποτελεσματικές. Γίνε, λοιπόν, πρακτικός στο πακετάρισμα με την […]

Είναι το βασικό πρόβλημα όταν ετοιμάζεσαι για ταξίδι: Πώς θα στριμώξεις τα πράγματά σου μέσα στη βαλίτσα, ώστε  να χωρέσουν όλα και να μην σου πέσει η μέση από το βάρος;

Λύσεις όπως «τα παίρνω όλα μαζί μου» ή «παίρνω τα εντελώς απολύτως απαραίτητα» δεν είναι καθόλου αποτελεσματικές.

Γίνε, λοιπόν, πρακτικός στο πακετάρισμα με την βοήθεια των παρακάτω συμβουλών!

Μην διπλώνεις

Τζιν, χοντρά T-Shirts και ζακέτες δεν τα διπλώνουμε, τα τυλίγουμε ρολό ώστε να πιάσουν -κυριολεκτικά- το μισό χώρο. Διπλώνουμε μόνο μπλουζάκια, υφασμάτινα παντελόνια και πουκάμισα.

Φόρτωσε τα παπούτσια σου

Έχεις αναλογιστεί ποτέ πόσος κενός χώρος μένει αχρησιμοποίητος μέσα στα παπούτσια σου; Κάλτσες, αξεσουάρ, γυαλιά, μέχρι και φορτιστές χωράνε άνετα. Άσε που ό,τι μπαίνει εκεί είναι και πιο προστατευμένο απ’ ό,τι σε μια εξωτερική τσέπη.

Λιγότερα παντελόνια

Το παντελόνι μπορείς να το φορέσεις παραπάνω από μία φορά. Τη μπλούζα και το πουκάμισο, καλύτερα όχι – είναι ένα βέτο που το ασκούν οι κανόνες του στυλ και της υγιεινής. Οπότε φρόντισε ώστε η αναλογία να είναι 1 προς 2. Κοίτα πόσος χώρος έμεινε ελεύθερος!

«Ναι» στα travel size μπουκαλάκια

Λογικά δεν πας για μετανάστης, αλλά για αναψυχή, οπότε δεν υπάρχει λόγος να πάρεις όλο το μπάνιο σου μαζί. Σαμπουάν, οδοντόπαστες, στοματικά διαλύματα και κρέμες κυκλοφορούν εδώ και καιρό σε μικρές, ασφαλείς «ταξιδιωτικές» συσκευασίες τόσο για λόγους εξοικονόμησης χώρου, όσο και για αποφυγή «ατυχημάτων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις