Σοκολάτα. Υπάρχει άραγε κανείς που να μπορεί να της αντισταθεί; Εμείς πάντως όχι! Τα γλυκά με σοκολάτα αμέτρητα και οι παραλλαγές ακόμη περισσότερες. Εμείς λοιπόν σας βρήκαμε την συνταγή για την καλύτερη σοκολατόπιτα που θα μπορούσατε να φτιάξετε! Υλικά 120 γρ. κουβερτούρα 110 γρ. βούτυρο 4 αυγά 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 60 γρ. αλεύρι 15 γρ. κακάο ξύσμα […]
Σοκολάτα. Υπάρχει άραγε κανείς που να μπορεί να της αντισταθεί; Εμείς πάντως όχι!
Τα γλυκά με σοκολάτα αμέτρητα και οι παραλλαγές ακόμη περισσότερες. Εμείς λοιπόν σας βρήκαμε την συνταγή για την καλύτερη σοκολατόπιτα που θα μπορούσατε να φτιάξετε!
Υλικά
120 γρ. κουβερτούρα
110 γρ. βούτυρο
4 αυγά
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ. αλεύρι
15 γρ. κακάο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
1. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων.
2. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν.
3. Ενσωματώνουμε στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
4. Προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο κοσκινισμένα, ανακατεύουμε προσθέτοντας το ξύσμα.
5. Γεμίζουμε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο τσέρκι ή ταψί διαμέτρου 20 εκ.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Tips
3. Εάν θέλετε να είναι υγρή μέσα η σοκολάτα αφήστε την σοκολατόπιτα στο φούρνο για 10 λεπτά.
Καλή σας απόλαυση!