Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ορκίζεται σήμερα ο Κουίκ, τέλος οι ΑΝΕΛ και με τη βούλα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίζεται σήμερα ο Κουίκ, τέλος οι ΑΝΕΛ και με τη βούλα

Ορκίζεται βουλευτής σήμερα το απόγευμα στις 6 ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ Ο Τέρενς Κουίκ, θα πάρει τη θέση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο οποίος παραιτήθηκε μετά την υπερψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Ο υφυπουργός Εξωτερικών αναμένεται αμέσως μετά την ορκωμοσία του να ανεξαρτητοποιηθεί, καθώς εδώ και καιρό έχει διαχωρίσει […]

Τέρενς-Κοιίκ

Ορκίζεται βουλευτής σήμερα το απόγευμα στις 6 ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ

Ο Τέρενς Κουίκ, θα πάρει τη θέση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο οποίος παραιτήθηκε μετά την υπερψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών αναμένεται αμέσως μετά την ορκωμοσία του να ανεξαρτητοποιηθεί, καθώς εδώ και καιρό έχει διαχωρίσει τη θέση του από τους ΑΝΕΛ και στηρίζει φανατικά την κυβέρνηση.

Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά σηματοδοτεί και τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, καθώς δεν θα πληρούν πλέον τα κριτήρια -απαιτούνται πέντε βουλευτές εκλεγμένους με το ίδιο κόμμα- του σχετικού άρθρου του Κανονισμού της Βουλής.

Την Κυριακή, σε συνέντευξή του στο Θέμα, ο Πάνος Καμμένος έστρεψε τα βέλη του κατά του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

«Ο Κουίκ γύριζε σε Αυστραλία και Αμερική και μίλαγε για το ιερό όνοµα της Μακεδονίας και γονάτιζε στα μνημεία. Τελικά από το τζετ λακ της εξουσίας, και όχι µόνο, μέθυσε» είπε αρχικά ο κ. Καμμένος.

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στράφηκε και κατά του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, τον οποίο κατήγγειλε έμμεσα για μεθοδεύσεις σε ό,τι αφορά τη διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ και τονίζοντας πως «έχει αποδείξει ότι είναι ο χειρότερος πρόεδρος που έχει περάσει ποτέ».

Το Σάββατο ο Τέρενς Κουίκ πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ινστιτούτο Τυφλών, στο Μιλάνο.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο του Μιλάνου, για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

Ο Τέρενς Κουίκ φωτογραφήθηκε με όλους τους συντελεστές, ενώ έβγαλε σέλφι με μία σοπράνο. Στην εκδήλωση ήταν και η Σοφία Ζαφειροπούλου, πρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρο στο Μιλάνο.

Φωτογραφίες: Πρώτο Θέμα

kouik_milano_in kouik_milano_in2 kouik_milano_in3
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις