Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έμεινε παράλυτη, λόγω μιας τρύπας που έκανε στη μύτη(pic)
ΚΟΣΜΟΣ

Έμεινε παράλυτη, λόγω μιας τρύπας που έκανε στη μύτη(pic)

Μια κοπέλα από την Βραζιλία θα μείνει για πάντα σε αναπηρικό καροτσάκι ύστερα από μια βακτηριακή λοίμωξη που υπέστη όταν έκανε τρύπα στη μύτη της. Η Λαγιάν Ντιάζ, αποφάσισε να κάνει τρύπα στη μύτη της τον Ιούλιο του 2018 σε ηλικία 20 χρονών και λέει πως το τρύπημα της προκάλεσε αιμορραγία και στη συνέχεια πρήστηκε, […]

Μια κοπέλα από την Βραζιλία θα μείνει για πάντα σε αναπηρικό καροτσάκι ύστερα από μια βακτηριακή λοίμωξη που υπέστη όταν έκανε τρύπα στη μύτη της.

Η Λαγιάν Ντιάζ, αποφάσισε να κάνει τρύπα στη μύτη της τον Ιούλιο του 2018 σε ηλικία 20 χρονών και λέει πως το τρύπημα της προκάλεσε αιμορραγία και στη συνέχεια πρήστηκε, αλλά δεν του έδωσε σημασία.

Αρχικά φαντάστηκε ότι η μόλυνση ήταν απλά ένα σημάδι, αλλά σύντομα την οδήγησε σε πυρετό και όταν εξαφανίστηκε, άρχισε να νιώθει αφόρητους πόνους στα πόδια της. Ο πόνος στην συνέχεια εξελίχθηκε σε ένα αίσθημα μουδιάσματος σε ολόκληρο το σώμα της, κάτι που την εμπόδιζε να περπατά.

Οι γιατροί δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ για να κάνουν μια ακριβή διάγνωση μέχρι που ανακάλυψαν το βακτήριο του σταφυλόκοκκου στο αίμα της.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, όπου μια μαγνητική τομογραφία έδειξε πως το πύον από το βακτήριο συμπίεζε τρεις σπονδύλους στον νωτιαίο μυελό της.

Όπως είπε η ίδια στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Νόμιζα ότι ήταν απλά ένα σημάδι, αλλά προκάλεσε πυρετό. Έβαζα κρέμες επάνω στο σημείο και μετά από μία εβδομάδα, εξαφανίστηκε».

«Αλλά δεν μπορούσα να νιώσω τίποτα από το στήθος μου και κάτω» είπε στο BBC Brazil.

Έπρεπε να υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση και ο υπεύθυνος νευροχειρουργός, Οσβάλντο Ριμπέιρο Μπαρκέζ, δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ πως δεν είχε δει ποτέ ξανά αυτό το είδος βακτηριακής λοίμωξης στην 15ετή σταδιοδρομία του.

Η χειρουργική επέμβαση κατάφερε να σταματήσει την διάδοση της λοίμωξης, αλλά η Ντιάζ, έμεινε παράλυτη.

Η ίδια βγήκε από το νοσοκομείο δύο μήνες αργότερα και φυσικά σοκαρίστηκε όταν έμαθε πως θα ήταν σε μια αναπηρική καρέκλα για την υπόλοιπη ζωή της.

Όπως δήλωσε: «Ήμουν συντετριμμένη. Αρχικά, ήταν μια πολύ θλιβερή κατάσταση. Η ζωή μου άλλαξε πολύ αλλά χάρηκα όταν έφυγα από το νοσοκομείο».

 

https://www.instagram.com/p/BtbSPTgA3rv/?utm_source=ig_web_copy_link

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις