Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Στον κλοιό της “Χιόνης” τα Χανιά: Βυθίστηκε ιστιοφόρο – “Βούλιαξε” σούπερ μάρκετ (pics)
ΕΛΛΑΔΑ

Στον κλοιό της “Χιόνης” τα Χανιά: Βυθίστηκε ιστιοφόρο – “Βούλιαξε” σούπερ μάρκετ (pics)

Τεράστιες ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις και δημόσιες υποδομές αντιμετωπίζει σήμερα ο νομός Χανίων, που βρίσκεται στον κλοιό της κακοκαιρίας “Χιόνη”. Η κακοκαιρία “Χιόνη” βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, επομένως αναμένεται να δημιουργήσει και επιπλέον προβλήματα στους πολίτες. Ήδη αυτή την ώρα πολλοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί, ο νομός κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ έχουν προκληθεί σοβαρότατες […]

Στον κλοιό της "Χιόνης" τα Χανιά: Βυθίστηκε ιστιοφόρο - "Βούλιαξε" σούπερ μάρκετ (pics)

Τεράστιες ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις και δημόσιες υποδομές αντιμετωπίζει σήμερα ο νομός Χανίων, που βρίσκεται στον κλοιό της κακοκαιρίας “Χιόνη”.

Η κακοκαιρία “Χιόνη” βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, επομένως αναμένεται να δημιουργήσει και επιπλέον προβλήματα στους πολίτες.

Ήδη αυτή την ώρα πολλοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί, ο νομός κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ έχουν προκληθεί σοβαρότατες καταστροφές.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός Χανίων

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης να ζητήσει από το γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όπως επισημαίνει στο αίτημά του, αποτέλεσμα της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την Κρήτη είναι η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων να αντιμετωπίζει προβλήματα στο σύνολο του οδικού δικτύου.

Παράλληλα ο κ Αρναουτάκης ανακοίνωσε τη διεξαγωγή σύσκεψης την Παρασκευή το πρωί στα Χανιά με τους όλους τους δημάρχους της ΠΕ Χανίων.

Οι δρόμοι που παραμένουν κλειστοί

Λόγω των καταπτώσεων χωμάτινων όγκων σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου η Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων ανακοίνωσε ότι τίθεται σε ισχύ η προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • Επαρχιακός δρόμος Ταυρωνίτη-Παλαιόχωρας στην τοποθεσία «ΠΑΡΚΟ ΠΟΛΕΝΤΑ»
  • Επαρχιακός δρόμος Χανίων – Σούγιας (θέση Λάγκος)
  • Επαρχιακός δρόμος Χανίων – Καράνου (από ύψος Σκινέ)
  • Επαρχιακός δρόμος Χανίων – Μεσκλών (και από τις δυο πλευρές)
  • Επαρχιακός δρόμος Ταυρωνίτη – Νεριανά
  • Επαρχιακός δρόμος Κισσάμου – Σφηναρίου
  • Σήραγγα Τοπολίων
  • Περιοχή Κάτω Σούδας

Στην ανακοίνωση της η ΕΛΑΣ καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία όπου επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Βυθίστηκε Ιστιοφόρο στο παλιό λιμάνι των Χανίων

Η θαλασσοταραχή, τα μεγάλα κύματα και οι ισχυροί άνεμοι, είχαν ως αποτέλεσμα να βυθιστεί ένα ιστιοφόρο, στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

Το σκάφος δεν άντεξε την ένταση των καιρικών συνθηκών. Βυθίστηκε στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, με τα ιστία του με ένα γερμανικό σημαιάκι, να είναι τα μοναδικά που προεξέχουν από την επιφάνεια του νερού.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, στο λιμάνι είχε ανατραπεί και σχεδόν βυθιστεί από την κακοκαιρία και μια γνωστή αυτοσχέδια κατασκευή.

Επιπλέον, στο λιμανάκι του Αγίου Ονουφρίου έχουν βυθιστεί δύο καΐκια.

Το λιμάνι της Σούδας βάφτηκε κόκκινο

Λόγω των θυελλωδών ανέμων και της θαλασσοταραχής, όπως φαίνεται και στις εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο hania.news, το νερό της θάλασσας έγινε… κόκκινο.

Το λιμάνι της Σούδας, όπως το αποτύπωσε ο φακός του Δημήτρη Παπαδογιωργάκη:

Η θάλασσα στο Καλαμάκι Χανίων, σε φωτογραφίες του Μιχάλη Μενιουδάκη:

Σούπερ μάρκετ πνίγηκε στο νερό

Ενδεικτικές για το μέγεθος του προβλήματος που δημιούργησε η κακοκαιρία στην περιοχή, είναι οι απίστευτες εικόνες από υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στον Πλατανιά.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του zarpanews.gr, ο εξωτερικός χώρος του καταστήματος πλημμύρισε εντελώς, ενώ σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν και στο εσωτερικό του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις