Η μετακόμιση μπορεί να γίνει δύσκολη υπόθεση, τόσο σε συναισθηματικό όσο και σε πρακτικό βαθμό. Τι συμβαίνει άραγε, όταν έρχεται η μέρα που εγκαταλείπεις ένα μέρος παραφουσκωμένο από εμπειρίες και αναμνήσεις, ενώ παράλληλα πρέπει και να φροντίζεις τα μεταφερθούν όλα τα υπάρχοντα σου με προσοχή;
Ορίστε μερικά Tips που θα σε βοηθήσουν
Βρες αρκετούς φίλους
Είτε αυτό είναι το ψυγείο σου, είτε είναι ο καναπές, ένα πολύ βαρύ αντικείμενο θα έχεις να μεταφέρεις σίγουρα. Και για να ανεβοκατέβει ξανά και ξανά τους ορόφους χρειάζονται πολλά χέρια. Χέρια που δεν θα έχουν κουραστεί με τις υπόλοιπες μεταφορές.
Πάρε περισσότερες κούτες από όσες νομίζεις ότι χρειάζεσαι
Μην τις βλέπεις μεγάλες. Τα πράγματά σου είναι σίγουρα αμέτρητα. Θα τρέχεις να στουμπώνεις σακούλες με πράγματα και αυτό δεν το θες. Γιατί ούτε στο φορτηγό μπορούν να πάνε οι σακούλες ούτε να μεταφερθούν ανθρώπινα.
Κάλυψε τα έπιπλά σου με πλαστικό με φουσκίτσες
Η τέλος πάντως όπως ονομάζεται αυτό. Θα το βρεις από 30 μέχρι 50 λεπτά το μέτρο και θα χρειαστείς σίγουρα γύρω στα 30 με 40 μέτρα. Τα πράγματά σου θα μείνουν σίγουρα καθαρά και όσο το δυνατόν άφθαρτα.
Μοίρασε τις δουλειές στους “ειδικούς”
Κάποιος φίλος σου θα ξέρει από υδραυλικά, κάποιος από ηλεκτρολογικά και κάποιοι θα είναι καλοί απλά στο να κουβαλάνε. Ο πρώτος θα αναλάβει τις ψιλοδιαρροές που υπάρχουν τόσο στο παλιό όσο και στο νέο διαμέρισμα. Ο δεύτερος θα αναλάβει τις αποσυνδέσεις των ηλεκτρικών συσκευών και την τακτοποίησή τους. Οι υπόλοιποι τα χοντρά.
Ξεκίνα τις γραφειοκρατίες ένα μήνα πριν
Η ΔΕΗ θέλει λίγες μέρες, η μεταφορά τηλεφωνικής γραμμής όμως πολλές. Και επειδή θα χρειαστεί να πάρεις πολλά τηλέφωνα σε εταιρείες και να μιλήσεις με πολλούς, φρόντισε να ξεκινήσεις από νωρίς.
Καλή μετακόμιση!