Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μάθε πώς να εξοικονομείς χρήματα στα ταξίδια και θα ‘ναι οι εμπειρίες “παιχνιδάκι”
PLUS

Μάθε πώς να εξοικονομείς χρήματα στα ταξίδια και θα ‘ναι οι εμπειρίες “παιχνιδάκι”

Κάποτε τα ταξίδια και οι περιπέτειες σε μέρη μακρινά περιορίζονταν σε μερικά φυλλάδια των ταξιδιωτικών. Σήμερα όμως, εξαιτίας των social media όλοι μας ταξιδεύουμε μέσω της οθόνης του κινητού. Πλεόν αν δεν ανέβει story από το μέρος που έχεις πάει διακοπές είναι σαν να ακυρώνεται το ταξίδι αυτόματα. Μία ματιά στο Instagram θα σε μεταφέρει […]

ταξίδια

Κάποτε τα ταξίδια και οι περιπέτειες σε μέρη μακρινά περιορίζονταν σε μερικά φυλλάδια των ταξιδιωτικών. Σήμερα όμως, εξαιτίας των social media όλοι μας ταξιδεύουμε μέσω της οθόνης του κινητού. Πλεόν αν δεν ανέβει story από το μέρος που έχεις πάει διακοπές είναι σαν να ακυρώνεται το ταξίδι αυτόματα.

Μία ματιά στο Instagram θα σε μεταφέρει μαγικά στο Παρίσι και στην Ταϊλάνδη. Θα βρεθείς για φαγητό στην Ιαπωνία και τη Βραζιλία και σειρά μετά έχουν το Μεξικό και η Νότια Αφρική. Βλέποντας τον τραπεζικό λογαριασμό μας το ξανασκεφτόμαστε.

“Πολλοί πιστεύουν ότι τα ταξίδια είναι κάποιο προϊόν πολυτελείας”, αναφέρει ο Scott Keyes, ιδρυτής του Scott’s Cheap Flights. “Σε ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας της αεροπορίας, τα αεροπορικά εισιτήρια προς διεθνείς προορισμούς ήταν όντως ακριβά. Αλλά τα τελευταία χρόνια οι ναύλοι έχουν πέσει κατακόρυφα.”

Εκτός από ένα ζευγάρι βολικά παπούτσια για περπάτημα και μια ανθεκτική τσάντα, ο Keyes προτείνει τι είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεται κάποιος που είναι έτοιμος να γνωρίσει τον κόσμο: Την υπομονή να περιμένει να κλείσει τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια.

Ο Scott Keyes έδωσε μερικές χρήσιμες συμβουλές στο «My domaine» της Μ. Βρετανίας και τα ταξίδια να γίνονται παιχνιδάκι.

Ταξίδεψε σε προορισμούς που είναι σε προσφορά

Μην πέφτετε στην παγίδα του να επαναπαυτείτε με τη πρώτη πανάκριβη τιμή που σου βγάζει στην αναζήτησή σου. Αντίθετα, γίνετε πιο ευέλικτοι και πετάξτε σε οποιονδήποτε προορισμό είναι σε προσφορά εκείνη την περίοδο. Για παράδειγμα, τυχαίνει οι πτήσεις για Παρίσι να είναι πιο φθηνές από τις πτήσεις για Ρώμη. Τυχαίνει όμως άλλες φορές να είναι και πιο ακριβές.

Υιοθέτησε μια νοοτροπία αποταμίευσης

Μη θέτετε ψηλά τον πήχη του budget σας, κάντε αυστηρή οικονομία και αφήστε στην άκρη χρήματα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ξόδεψτε όσα θέλετες, γιατί θα έχετε κάποια χρήματα περισσευούμενα στην άκρη. Αν ξοδεύετε σκόπιμα, ίσως καταφέρετε να κάνετε μέχρι και δύο ταξίδια με αυτό το budget.

Σκέψου έξυπνα όταν ψάχνεις για καταλύματα

Το Airbnb είναι ένας αρκετά φθηνός τρόπος να βρείτε κατάλυμα σε κεντρικά σημεία της πόλης. Αν πάλι ψάχνετε για ξενοδοχεία, αναζητήστε τις κριτικές και τις αξιολογήσεις. Ειδικά όταν κάνετε κράτηση απευθείας από το site του ξενοδοχείου και όχι από μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχείων, το οποίο καμία φορά είναι και πιο φθηνό.

Ψώνισε τα γεύματά σου από τοπικά μαγαζιά

Το να τρως έξω κάθε μέρα μπορεί εύκολα να σε βγάλει εκτός budget.

Δήλωσε συμμετοχή σε δωρεάν περιηγήσεις με τα πόδια

Συνήθως υποτίθεται ότι είναι δωρεάν. Περιμένουν από εσένα να τους αφήσεις κάποιο tip, αλλά αν υπολογίσεις ότι είναι κάπου στα 8€ το άτομο για μια περιήγηση δύο ωρών, βγαίνει πολύ φθηνότερο από όσο θα πλήρωνες υπό άλλες συνθήκες.

Μην κολλάς σε μία αεροπορική εταιρεία

Με το να μένει κανείς πιστός σε μια αεροπορική εταιρεία σημαίνει πως είναι διατεθειμένος να ξοδεύει περισσότερα χρήματα ώστε να πετάει με αυτήν την εταιρεία παρά με κάποια άλλη. Αντίθετα, μείνετε πιστοί στα χρήματά σου.

Να έχεις υπομονή όταν είναι να κλείσεις εισιτήρια

Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι ταυτόχρονα παράλογα και απρόβλεπτα. Μην άγχεστε με το αν η τιμή ήταν τελείως διαφορετική χθες από αυτή που είναι διαθέσιμη σήμερα. Απλά να έχετε υπομονή όταν είναι να κλείσετε εισιτήρια και μην κολλάτε μόνο σε έναν προορισμό, ώστε να ξοδέψετε όσο λιγότερα γίνεται σε πτήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις