Στιβ Άιρβιν: Το σημερινό doodle της Google, αφιερωμένο στα 57 χρόνια από τη γέννηση του Αυστραλού Steve Irwin. Ο Steve Irwin ήταν Αυστραλός φυσιοδίφης και προσωπικότητα της τηλεόρασης, ενώ έμεινε γνωστός ως “Κροκοδειλάκιας”. Ο Στιβ Άιρβιν άφησε ιστορία για τη σειρά εκπομπών με τον τίτλο «Κυνηγός Κροκοδείλων», αλλά και για ντοκιμαντέρ που πρόβαλε στο «Animal Planet». Γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1962 στο Essendon, ένα προάστιο […]
Στιβ Άιρβιν: Το σημερινό doodle της Google, αφιερωμένο στα 57 χρόνια από τη γέννηση του Αυστραλού Steve Irwin. Ο Steve Irwin ήταν Αυστραλός φυσιοδίφης και προσωπικότητα της τηλεόρασης, ενώ έμεινε γνωστός ως “Κροκοδειλάκιας”.
Ο Στιβ Άιρβιν άφησε ιστορία για τη σειρά εκπομπών με τον τίτλο «Κυνηγός Κροκοδείλων», αλλά και για ντοκιμαντέρ που πρόβαλε στο «Animal Planet».
Γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1962 στο Essendon, ένα προάστιο της Μελβούρνης.
Γύρισε 46 ντοκιμαντέρ και αρκετά επεισόδια της σειράς «Ημερολόγια ενός κυνηγού κροκοδείλων».
Ο Άιρβιν πέθανε στις 4 Σεπτεμβρίου 2006, σε ηλικία μόλις 44 ετών, αφήνοντας πίσω δύο παιδιά.
Στιβ Άιρβιν: Όταν ο “Κροκοδειλάκιας” προκάλεσε σάλο
Σύμφωνα με την αυστραλιανή κυβέρνηση, έφερνε τουριστικό συνάλλαγμα ύψους εκατό εκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα ετησίως.
Ο Irwin αιχμαλώτισε τον πρώτο του κροκόδειλο όταν ήταν εννιά χρόνων και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του βρισκόταν κοντά σε επικίνδυνα ζώα.
Πριν από λίγα χρόνια, προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή όταν εμφανίστηκε στην τηλεόραση ταΐζοντας έναν κροκόδειλο και έχοντας στην αγκαλιά του τον γιο του, μόλις δυο μηνών.
Ο Steve Irwin σκοτώθηκε σε ηλικία 44 ετών ενώ γύριζε υποβρύχιο ντοκιμαντέρ έξω από τις βορειοανατολικές ακτές της Αυστραλίας, στον Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα κοντά στο Πορτ Ντάγκλας.
Ενώ κολυμπούσε πάνω από ένα σαλάχι, το ζώο τίναξε την ουρά του και τον χτύπησε κατευθείαν στην καρδιά.
Ο θάνατός του από σαλάχι είναι μόλις ο τρίτος καταγεγραμμένος στη σύγχρονη ιστορία της Αυστραλίας.
Ο Irwin υπερηφανευόταν ότι δεν έχει δεχθεί ποτέ τσίμπημα από δηλητηριώδες φίδι, ούτε και σημαντικό δάγκωμα από κροκόδειλο, ενώ παραδεχόταν ότι τα χειρότερα τραύματα τα είχε δεχθεί από παπαγάλο.
«Δεν ξέρω τι τρέχει με τους παπαγάλους, αλλά πάντα με τσιμπάνε», έλεγε ο «Κροκοδειλάκιας».