Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Δολοφονία Σταματιάδη: Σε Ευρώπη και Αλβανία αναζητούν τους άλλους δύο εγκληματίες
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Σταματιάδη: Σε Ευρώπη και Αλβανία αναζητούν τους άλλους δύο εγκληματίες

Δολοφονία Σταματιάδη: Σε χώρα της Βόρειας Ευρώπης και στην Αλβανία ψάχνει η ΕΛΑΣ τους άλλους δύο δολοφόνους του Αλέξανδρου Σταματιάδη – Θέμα χρόνου η έκδοση του Αλβανού που συνελήφθη στο Βέλγιο Του Πέτρου Καρσιώτη Σε χώρα της Βόρειας Ευρώπης και στην Αλβανία έχει απλώσει τα “δίχτυα” της η Ασφάλεια Αττικής, στην προσπάθειά της να περάσει […]

Δολοφονία-Σταματιάδη-1.jpg

Δολοφονία Σταματιάδη: Σε χώρα της Βόρειας Ευρώπης και στην Αλβανία ψάχνει η ΕΛΑΣ τους άλλους δύο δολοφόνους του Αλέξανδρου Σταματιάδη – Θέμα χρόνου η έκδοση του Αλβανού που συνελήφθη στο Βέλγιο

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε χώρα της Βόρειας Ευρώπης και στην Αλβανία έχει απλώσει τα “δίχτυα” της η Ασφάλεια Αττικής, στην προσπάθειά της να περάσει χειροπέδες στους δύο από τους τρεις εμπλεκόμενους στην ληστεία-δολοφονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη τον Απρίλιο του 2018.

Θέμα χρόνου η έκδοση του συλληφθέντος στο Βέλγιο

Ενώ θεωρείται θέμα χρόνου και ολοκλήρωσης των δικαστικών διαδικασιών για την έκδοση του 30χρονου Αλβανού, ο οποίος συνελήφθη μετά από επιχείρηση της βελγικής Αστυνομίας παρουσία Ελλήνων αστυνομικών στη χώρα αυτή, όλες οι προσπάθειες κατατείνουν στη σύλληψη των άλλων δύο που διαφεύγουν ακόμη.

Επίσης στις προτεραιότητες των ίδιων αστυνομικών είναι η πλήρης ταυτοποίηση των στοιχείων του τέταρτου Αλβανού της συμμορίας ο οποίος, επίσημα τουλάχιστον παραμένει άγνωστος έως τώρα.

Ψάχνουν χώρους ενοικιασμένων κρησφύγετων 

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες επτά Αλβανών υπηκόων και μιας γυναίκας από τη Ρουμανία, στην προσπάθειά της να βρει πληροφορίες περισσότερες και για τη δράση των συλληφθέντων, αλλά και για τους καταζητούμενους με ευρωπαϊκά εντάλματα.

Αναζητά επίσης χώρους πιθανής ενοικίασης κρησφύγετων από τα οποία εφορμούσε η συμμορία ληστών-διαρρηκτών στην Αττική αλλά και σε άλλα μέρη της χώρας για διάπραξη διαρρήξεων.

Η γυναίκα από τη Ρουμανία στην προώθηση των κλοπιμαίων 

Τα κλοπιμαία από τις τουλάχιστον 56 ληστρικές εισβολές της σπείρας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, αναλάμβανε η κοπέλα από τη Ρουμανία να τα προωθεί σε κλεπταποδόχους και παράνομα ενεχυροδανειστήρια.

Χωρίς χέρι και πόδι 

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, μεταξύ άλλων, είναι και αυτή Αλβανού μέλους της συμμορίας, ο οποίος συμμετείχε στη δράση της ομάδας, χωρίς αριστερό χέρι και πόδι.

Φυγάδευσε τον έναν εμπλεκόμενο στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο συγκεκριμένος, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας στις αρχές Φεβρουαρίου έξω από το σπίτι όπου διέμενε, προέκυψε από την εξέτασή του ότι ήταν αυτός που λίγες ώρες μετά την δολοφονία του επιχειρηματία, φυγάδευσε τον έναν από τους τρεις εμπλεκόμενους κακοποιούς στα σύνορα με την Αλβανία.

Δεινός οδηγός αυτόματων αυτοκινήτων 

Όπως πληροφορήθηκαν οι αστυνομικοί πρόκειται για δεινό οδηγό αυτόματων αυτοκινήτων.

Με το ένα πόδι στο γκάζι και με το ένα χέρι στο τιμόνι, ανέπτυξε ταχύτητα περίπου 200 χιλιομέτρων την ώρα και μετέφερε τον Αλβανό κακοποιό σε σημείο απ όπου πέρασε στο αλβανικό έδαφος.

Από εκεί διέφυγε στο Βέλγιο

Από εκεί διέφυγε στο Βέλγιο όπου είχε “στηρίγματα” σε μια κακόφημη συνοικία, όπου και εντοπίστηκε.

Το ίδιο και οι άλλοι δύο καταζητούμενοι, οι οποίοι πέρασαν από κρυφές ατραπούς στην Αλβανία και στη συνέχεια ο ένας από αυτούς βρέθηκε σε χώρα της Βόρειας Ευρώπης όπου και καταζητείται από τις τοπικές αρχές μέσω της Ιντερπόλ.

Ο “καλλιτεχνικός” πράκτορας 

Στις φωτογραφίες επίσης εικονίζεται και ένας Αλβανός κακοποιός, ο οποίος εμφανιζόταν να έχει ως νόμιμο επάγγελμα τη μετάκληση σε πανηγύρια και άλλες εκδηλώσεις τραγουδιστών και τραγουδιστριών από τη χώρα του.

Συνέχισαν τη δράση στην επαρχία

Ίσως καθόλου τυχαίο δεν είναι για την Αστυνομία το γεγονός ότι μετά τη δολοφονία του επιχειρηματία μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά τη Μεγάλη Δευτέρα του 2018, ότι η εναπομείνασα συμμορία συνέχισε τη δράση της στην επαρχία.

Οι κάτοικοι γλεντούσαν, οι διαρρήκτες έκλεβαν

Εκεί, λέει η Αστυνομία, μέλη της, στη διάρκεια πολιτιστικών εκδηλώσεων, παρατηρούσαν ποιοι κάτοικοι άφηναν τα σπίτια τους να παραστούν, έμπαιναν σ αυτά και έκλεβαν από μετρητά και ηλεκτρονικά μέχρι κοσμήματα και ό,τι άλλο έβρισκαν.

Η ληστεία σε οικία άλλου επιχειρηματία 

Μία εβδομάδα πριν από την δολοφονία Σταματιάδη, που έγινε όταν αυτός αντέδρασε αιφνιδιασμένος από την εισβολή και πυροβολήθηκε πισώπλατα όταν είχε εξουδετερώσει τον έναν από τους εισβολής, η συμμορία είχε εισβάλει και στην κατοικία άλλου πασίγνωστου επιχειρηματία.

Δραστηριοποιείτο στις μεταφορές

Η εισβολή είχε γίνει στην Ιπποκράτειο Πολιτεία με θύμα την οικογένεια επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στις μεταφορές.

Τους έδεσαν κι έκλεψαν μετρητά και κοσμήματα

Τα μέλη της συμμορίας των κακοποιών είχαν ακινητοποιήσει με τα όπλα την οικογένεια-τον ίδιο, τη σύζυγο και τα παιδιά- και είχαν αρπάξει πλήθος κοσμημάτων και μετρητών.

Οι μη συλληφθέντες: 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις