Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Θάνατος Εύζωνα: Το «αντίο» του τραγικού πατέρα (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Εύζωνα: Το «αντίο» του τραγικού πατέρα (vid)

Θάνατος Εύζωνα: Στη μνήμη του 25χρονου Σπύρου Θωμά, που πέθανε ξαφνικά λίγες ώρες μετά τη βάρδια του στον Άγνωστο Στρατιώτη, την περασμένη Πέμπτη, ήταν η παρέλαση της Προεδρικής Φρουράς  Θάνατος Εύζωνα: Ένα 24ωρο μετά την κηδεία του Εύζωνα, ο πατέρας του, Χρήστος βρέθηκε στην Αθήνα για την καθιερωμένη Κυριακάτικη παρέλαση των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς. Όπως φαίνεται στις εικόνες […]

Θάνατος Εύζωνα

Θάνατος Εύζωνα: Στη μνήμη του 25χρονου Σπύρου Θωμά, που πέθανε ξαφνικά λίγες ώρες μετά τη βάρδια του στον Άγνωστο Στρατιώτη, την περασμένη Πέμπτη, ήταν η παρέλαση της Προεδρικής Φρουράς 

Θάνατος ΕύζωναΈνα 24ωρο μετά την κηδεία του Εύζωνα, ο πατέρας του, Χρήστος βρέθηκε στην Αθήνα για την καθιερωμένη Κυριακάτικη παρέλαση των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Όπως φαίνεται στις εικόνες που δημοσιεύει το thecaller.gr, ο κύριος Χρήστος παρήλασε και ο ίδιος δίπλα στους Εύζωνες.

Στο τέλος της παρέλασης και αφού οι Εύζωνες επέστρεψαν στη βάση τους, αναφώνησαν «Αθάνατος» και τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τον Σπύρο Θωμά.

Θάνατος Εύζωνα: Το «αντίο» του τραγικού πατέρα

«Σε ευχαριστούμε για το υπέροχο ταξίδι των 25 ετών και όσα μας πρόσφερες».

Με αυτά τα λόγια ο πατέρας του Σπύρου Θωμά, αποχαιρέτησε το παιδί του μην μπορώντας και ο ίδιος να πιστέψει τον χαμό του. Με φωνή τρεμάμενη από τη συγκίνηση είπε ότι ο Σπύρος πετύχαινε όλους τους στόχους που έβαζε στη ζωή του. Ένας όμως έμεινε ανεκπλήρωτος. Η θητεία του στην προεδρική φρουρά. «Τώρα θα είσαι φρουρός στους ουρανούς, ίσως η Παναγία σε είχε περισσότερο ανάγκη από εμάς».

Αποτέλεσμα εικόνας για σπυρος θωμας

Πάνω από το φέρετρο του γιου της που ήταν σκεπασμένο με τη γαλανόλευκη, στεκόταν η μητέρα  του, Νίκη Γιάχου, ενώ συντετριμμένος ήταν και ο αδελφός του.

Συγκινητικός και παρηγορητικός ήταν ο λόγος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου, που εξήρε την προσωπικότητα και την πορεία ζωής του Σπύρου Θωμά, όπως αναφέρει το thebest.gr.

Αποτέλεσμα εικόνας για σπυρος θωμας

«Ήσουν ένα παλικάρι της Πάτρας που σε αγάπησε όλη η Ελλάδα. Σήμερα, μαζί με την Πάτρα, είναι όλη η Ελλάδα εδώ και σε αγκαλιάζει και σε κατασπάζεται», είπε με σπασμένη φωνή, ο Μητροπολίτης.

Έπεσε αναίσθητος μετά την σκοπιά

Ο Σπύρος Θωμάς, ο 24χρονος μπασκετμπολίστας από την Πάτρα, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή λίγο αφού είχε τελειώσει τη δεύτερη σκοπιά του στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Η σκοπιά τελείωσε και ο Σπύρος Θωμάς επέστρεψε στο θάλαμό του. Δεν ανέφερε ενοχλήσεις. Ήταν η δεύτερη σκοπιά που έκανε την περασμένη Πέμπτη (21-02-2019). Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert.gr, έκανε την πρώτη από τη 13:00 έως τις 14:00 και τη δεύτερη από τις 19:00 έως τις 20:00.

Όταν τελείωσε η δεύτερη σκοπιά και γύρισε στο θάλαμό του, έπεσε να κοιμηθεί. Οι συνάδελφοί του προσπάθησαν να τον ξυπνήσουν λίγες ώρες μετά για να παρουσιαστεί στο βραδινό προσκλητήριο.

Ο 24χρονος Σπύρος Θωμάς σηκώθηκε, στάθηκε στα πόδια του αλλά λίγο μετά κατέρρευσε. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Αποτέλεσμα εικόνας για σπυρος θωμας

Θάνατος Εύζωνα: Έρευνα από το ΓΕΣ

Τα ακριβή αίτια θανάτου του Εύζωνα και μπασκετμπολίστα Σπύρου Θωμά ερευνά το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Σε ανακοίνωσή του, το ΓΕΣ εκφράζει τα συλλυπητήριά του και επεξηγεί πως ο άτυχος νέος που υπηρετούσε στην Προεδρική Φρουρά αισθάνθηκε αδιαθεσία χτες (21/02) το βράδυ ενώ βρισκόταν στη Μονάδα και διακομίστηκε άμεσα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών ΓΣΝΑ) όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Στρατιώτης (ΠΖ) Σ. Θ. της Προεδρικής Φρουράς, ευρισκόμενος στη Μονάδα του τις βραδινές ώρες της 21 Φεβρουαρίου 2019, αισθάνθηκε αδιαθεσία και στη συνέχεια διακομίσθηκε άμεσα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ) όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Τα ακριβή αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Δείτε ακόμη: 

Θάνατος Εύζωνα: Σπαρακτικές εικόνες στην κηδεία του άτυχου Σπύρου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις