Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

23

Ιανουαρίου 2025

alphafreepress.gr / PLUS / Απώλεια κινητού: Ο κωδικός που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρεις
PLUS

Απώλεια κινητού: Ο κωδικός που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρεις

Απώλεια κινητού: Έχει γίνει προέκταση του χεριού μας αλλά και στόχος κλεφτών – Η ΕΛΑΣ, μας δίνει την “καλύτερη” συμβουλή για την περίπτωση που το χάσουμε Απώλεια κινητού: Δυστυχώς, είτε από αφηρημάδα είτε επειδή πέσαμε θύμα κλοπής, η απώλεια κινητού τηλεφώνου είναι συνηθισμένη υπόθεση. Συμβουλές στους πολίτες, σε περίπτωση κλοπής, ληστείας και γενικά απώλειας του […]

Απώλεια κινητού ΕΛΑΣ

Απώλεια κινητού: Έχει γίνει προέκταση του χεριού μας αλλά και στόχος κλεφτών – Η ΕΛΑΣ, μας δίνει την “καλύτερη” συμβουλή για την περίπτωση που το χάσουμε

Απώλεια κινητού: Δυστυχώς, είτε από αφηρημάδα είτε επειδή πέσαμε θύμα κλοπής, η απώλεια κινητού τηλεφώνου είναι συνηθισμένη υπόθεση.

Συμβουλές στους πολίτες, σε περίπτωση κλοπής, ληστείας και γενικά απώλειας του κινητού τηλεφώνου, δίνει με ένα μήνυμά της μέσω twitter, η ΕΛ.ΑΣ.

Απώλεια κινητού; Υπάρχει τρόπος, λέει η ΕΛΑΣ

Όπως αναφέρει στο tweet της, αν πληκτρολογήσουμε *#06# στο κινητό μας, μπορούμε να δούμε το IMEI (αριθμό σειράς) της συσκευής μας.

«Γνωρίζεις ότι αν πληκτρολογήσεις *#06# στο κινητό σου μπορείς να δεις το IMEI (αριθμό σειράς) της συσκευής σου; Σημείωσε τον κωδικό! Θα χρειαστεί σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής. Συμβουλές – Οδηγίες για την αποτροπή κλοπής του κινητού», αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ ακολουθεί λινκ με περισσότερες συμβουλές, οι οποίες είναι οι εξής:

Διατήρησε το κινητό σου τηλέφωνο αθέατο στην τσέπη σου ή την τσάντα σου όταν δεν το χρησιμοποιείς.

Αποτέλεσμα εικόνας για mobile wallpapers

Διατήρησε το κινητό τηλέφωνο κλειδωμένο με κωδικό κλειδώματος ή τον αριθμό PIN, όταν δεν το χρησιμοποιείς.

Μη χρησιμοποιείς το κινητό τηλέφωνό σου όταν βρίσκεσαι σε μέρη που δεν αισθάνεσαι ασφαλής.

Προσπάθησε να έχεις το κινητό σου όσο το δυνατόν πιο αθέατο, όταν το έχεις μαζί σου ή το χρησιμοποιείς στο δρόμο.

Βάλε το κινητό σε ασφαλή τσέπη, όταν βρίσκεσαι σε στάση λεωφορείου, στα μέσα μεταφοράς, σε πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα, γήπεδα, χώρους διασκέδασης και γενικά σε χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.

Μην αφήνεις το κινητό σου χωρίς επίβλεψη όταν βρίσκεσαι σε καφετέρια χώρους διασκέδασης και σε άλλους πολυσύχναστους χώρους. Μη μπαίνεις στη θάλασσα, αφήνοντας το κινητό σου τηλέφωνο (και άλλα αντικείμενα) στην παραλία, χωρίς επιτήρηση.

https://twitter.com/hellenicpolice/status/1088126815808442370

Στο σπίτι, μην αφήνεις το κινητό σου τηλέφωνο κοντά σε ανοικτά παράθυρα ή πάνω σε τραπέζια στην αυλή, κοντά στο δρόμο.

Μην αφήνεις το κινητό σου χωρίς επίβλεψη στο αυτοκίνητο. Σε περίπτωση που πρέπει να το αφήσεις μέσα στο αυτοκίνητο, τοποθέτησέ το σε σημείο, όπου δεν θα είναι ορατό.

Απώλεια κινητού: Οι αριθμοί που δεν κοιτάς ποτέ

Κατάγραψε και διατήρησε σε ασφαλές μέρος τον αριθμό ΙΜΕΙ της συσκευής σου. Κάθε κινητό τηλέφωνο έχει έναν 15ψήφιο ΙΜΕΙ αριθμό, ο οποίος είναι μοναδικός και προσδιορίζει την ταυτότητα της συσκευής. Μπορείς να δεις αυτόν τον αριθμό στην οθόνη του κινητού σου τηλεφώνου πληκτρολογώντας *#06# (Αστέρι-Δίεση-Μηδέν-Έξι-Δίεση).

Κατέγραψε τον αριθμό σειράς της συσκευής σου, ο οποίος συνήθως αναγράφεται στο σημείο όπου αναγράφεται και ο αριθμός ΙΜΕΙ.

Ενημέρωσε εγγράφως τον πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας για την κλοπή, προκειμένου να απαγορεύσει τη λήψη ή/και παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας ηλεκτρονικών επικοινωνιών από τη συσκευή σου.

Δημιούργησε ένα σταθερό δικό σου σημάδι στη συσκευή, ώστε να είναι πιο εύκολη η αναγνώριση σε περίπτωση κλοπής. Ακόμα και μία φωτογραφία του κινητού μπορεί να φανεί χρήσιμη σε περίπτωση εντοπισμού του. (Μαρκάρισμα του κινητού μπορεί να γίνει με ένα μαρκαδόρο ή με ένα αιχμηρό αντικείμενο. Υπάρχουν και ειδικά στυλό, με ακτίνες UV, οι οποίες είναι αόρατες με γυμνό μάτι και μόνο όταν φωτιστεί εμφανίζεται η εγγραφή).

Αποτέλεσμα εικόνας για mobile phone wallpapers

Μη δίνεις εύκολα το κινητό σου σε κάποιον άγνωστο, ο οποίος σου ζήτησε να κάνει μία «επείγουσα κλήση», χωρίς να ερευνάς και να βεβαιώνεσαι για το ότι πράγματι υπάρχει τέτοια ανάγκη.

Μην εμπιστεύεσαι έναν άγνωστο, ο οποίος θα σου ζητήσει να δει το κινητό σου για να διαπιστώσει αν είναι αυτό που «έχασε» ή για να εξετάσει το μοντέλο ή για άλλη παρόμοια δικαιολογία.

Σε περίπτωση απειλής με οποιοδήποτε όπλο, μη διακινδυνεύεις τη ζωή ή τη σωματική σου ακεραιότητα, για να διατηρήσεις στη κατοχή σου το κινητό τηλέφωνο.

Διάβασε προσεκτικά και εφάρμοσε τις συμβουλές ασφάλειας του προμηθευτή του κινητού σου τηλεφώνου.

Ενημέρωσε αμέσως την πάροχο εταιρεία σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας του κινητού τηλεφώνου.

Κατάγγειλε στην Αστυνομία την παράνομη αφαίρεση του κινητού σου. Κάλεσε το 100 σε οποιαδήποτε ύποπτη περίπτωση.

Δείτε ακόμη: 

Έρευνα- σοκ: Τρομοκρατία και… απώλεια κινητού προκαλούν το ίδιο στρες!

Site και εφαρμογές γνωριμιών: Πώς να μην πέσετε θύμα απάτης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις