Πρόσφυγες – Σύνταγμα: Αποχώρησαν με κλάματα από την πλατεία Συντάγματος

ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσφυγες – Σύνταγμα: Αποχώρησαν με κλάματα από την πλατεία Συντάγματος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Πρόσφυγες – Σύνταγμα: Με δάκρυα στα μάτια αποχώρησαν από την πλατεία Συντάγματος οι πρόσφυγες και μετανάστες από την πλατεία.

20.04.2019 | 18:05

Πρόσφυγες – Σύνταγμα: Αποχώρησαν τελικά οι δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες από την πλατεία Συντάγματος, όπου είχαν βρει καταφύγιο τις τελευταίες ημέρες μετά την εκκένωση του υπό κατάληψη κτιρίου που διέμεναν στα Εξάρχεια.

Οι πρόσφυγες με καταγωγή κυρίως από Συρία και Αφγανιστάν, διανυκτέρευσαν σε σκηνές και αρνούνταν να αποχωρήσουν, καθώς ζητούσαν να μείνουν σε κάποια δομή φιλοξενίας.

Τους προτάθηκε ο Ελαιώνας και συμφώνησαν αλλά στη συνέχεια αρνούνταν να μπουν στα λεωφορεία πριν δουν τις εγκαταστάσεις. Τελικά, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις δέχθηκαν να αποχωρήσουν οι περισσότεροι εξ αυτών.

Κατά πληροφορίες, μία μικρή ομάδα προσφύγων, περίπου 15 άτομα, αρνήθηκαν να μπουν στα πούλμαν αλλά δέχθηκαν να εγκαταλείψουν την πλατεία Συντάγματος.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε καλέσει νωρίτερα τους πρόσφυγες που έχουν κατασκηνώσει στο Σύνταγμα να σέβονται τους νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί. Τους καλούσε δε να αποχωρήσουν, γιατί δημιουργούν αρνητική εικόνα για τους ίδιους στην κοινή γνώμη.

«Οι περίπου 60 πολίτες τρίτων χωρών που έχουν κατασκηνώσει σε μέρος της πλατείας Συντάγματος, βρίσκονται εκεί ύστερα από επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον ΔΟΜ, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα, έχει προτείνει στους ανθρώπους αυτούς να μεταφερθούν σε διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους που ήταν σε καταλήψεις», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 για την κατάσταση στο Σύνταγμα και τους μετανάστες που έχουν εγκατασταθεί από χθες εκεί, τονίζοντας ότι «λήγει καλά».

«Ο καθένας μπορεί να θέλει να μείνει στην Αττική αλλά πρέπει να πάνε και αλλού. Θα πρέπει να σέβονται τις Αρχές της ελληνικής κοινωνίας που τους φιλοξενεί», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Exit mobile version