Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ημέρα της Γης: Η Google τιμά την επέτειο με το σημερινό της Doodle
PLUS

Ημέρα της Γης: Η Google τιμά την επέτειο με το σημερινό της Doodle

Ημέρα της Γης: Η Ημέρας της Γης αποτελεί ένα ετήσιο ορόσημο, κατά το οποίο διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα

Ημέρα της Γης: Η Ημέρας της Γης αποτελεί ένα ετήσιο ορόσημο, κατά το οποίο διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα. Ο ορισμός της 22ας Απριλίου ως ημερομηνίας εορτασμού της Ημέρας της Γης έγινε το 2009 από τα Ηνωμένα Έθνη. Η έμπνευση του θεσμού αποδίδεται στον ακτιβιστή Τζον ΜακΚόννελλ το 1969 σε ένα Συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο.

Εκδηλώσεις έλαβαν χώρα για πρώτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο και άλλες πόλεις στις 21 Μαρτίου 1970, ημέρα της εαρινής ισημερίας στο Βόρειο Ημισφαίριο.
Σήμερα στο Δίκτυο Ημέρας της Γης ανήκουν επίσημα 175 χώρες, ενώ η ημερομηνία εορτάζεται σε περισσότερες από 190 χώρες και από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους. Όλοι αυτοί στέλνουν το μήνυμα στις κυβερνήσεις και στους συνανθρώπους τους ότι η μάχη υπέρ του περιβάλλοντος είναι αναγκαία.

Ημέρα της Γης: Ο δημιουργός του σημερινού Doodle

Ο δημιουργός του σημερινού Doodle Kevin Laughlin μοιράζεται μερικές από τις σκέψεις του σχετικά με αυτή την ημέρα και το έργο της: «Προσπαθήσαμε να επικεντρωθούμε στην ύπαρξη ενός ευρέος φάσματος οργανισμών από όλο τον κόσμο, που όλα είχαν μια πρόσθετη μοναδική ποιότητα ή γήινη υπεροχή». Συγκεκριμένα για το σημερινό doodle επελέγη το πουλί άλμπατρος, το οποίο έχει το μεγαλύτερο άνοιγμα φτερών από όλα τα εν ζωή πτηνά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις