#MeToo: Μπορεί άραγε να κρύβει πονηρές προθέσεις το σφίξιμο ενός χεριού;
#MeToo: Το ισχυρό παγκόσμιο κίνημα κατά της σεξουαλική παρενόχλησης με την ονομασία #MeToo εξακολουθεί να προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις, αλλάζοντας τον τρόπο που αλληλεπιδρούν άντρες και γυναίκες.
Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο η επιρροή του #MeToo έχει επεκταθεί στον εργασιακό χώρο, όπου πολλοί εργοδότες προχωρούν σε αλλαγές για να προσαρμοστούν στα νέα ήθη.
Όπως υποστηρίζουν ειδικοί σε συμβουλευτικές εταιρείες, ακόμα και η χειραψία θα μπορούσε να απαγορευτεί σύντομα σε πολλά γραφεία της χώρας, ως προληπτικό μέσο για να αποφευχθούν οι αποζημιώσεις σε άτομα που καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση.
Η Κέιτ Πάλμερ, αναπληρώτρια διευθύντρια συμβουλευτικών υπηρεσιών στην εταιρεία Ανθρώπινου Δυναμικού «Peninsula» εξηγεί στην βρετανική «Metro» ότι πολλοί Βρετανοί εργοδότες θέλουν να απαγορεύσουν κάθε μορφή σωματικής επαφής.
Έτσι θα αποφευχθεί και η σύγχυση σχετικά με τις προθέσεις που κρύβονται πίσω από κάθε χειρονομία ή άγγιγμα.
#MeToo: Συμφωνούν και οι περισσότεροι πολίτες με την «απαγόρευση»
Η ίδια εξηγεί ότι το κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης #MeToo έχει υποχρεώσει τους εργοδότες να σκεφτούν την εφαρμογή πιο αυστηρών κανόνων στους εργασιακούς χώρους.
«Ορισμένοι εργοδότες προσανατολίζονται στην απαγόρευση οποιασδήποτε σωματικής επαφής των εργαζομένων», λέει χαρακτηριστικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Βρετανοί πολίτες είναι πιθανό να υποδεχτούν με ενθουσιασμό αυτήν την αλλαγή.
Τρεις στους τέσσερις Βρετανούς επιθυμούν την απαγόρευση οποιασδήποτε σωματικής επαφής στο χώρο εργασίας, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα σε δείγμα δύο χιλιάδων ενηλίκων που διεξήχθη από την εταιρεία «Totaljobs».