Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Παρίσι: Ψύλλοι εναντίον Γάλλων αστυνομικών, σημειώσατε… ένα!
PLUS

Παρίσι: Ψύλλοι εναντίον Γάλλων αστυνομικών, σημειώσατε… ένα!

Παρίσι: Μετά από εισβολή ψύλλων εκκενώθηκε ένα ολόκληρο αστυνομικό τμήμα στη γαλλική πρωτεύουσα μέχρι νεωτέρας

Παρίσι: Μπροστά σε έναν αναπάντεχο εχθρό, που στάθηκε αδύνατο να αντιμετωπίσουν, βρέθηκαν αστυνομικοί σε ένα ΑΤ του Παρισιού, με αποτέλεσμα τελικά να… τραπούν σε φυγή. Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, ένα αστυνομικό τμήμα στο βορειοανατολικό Παρίσι εκκενώθηκε εχθές, Κυριακή, εξαιτίας μιας ανελέητης εισβολής ψύλλων που βασάνιζε τα «όργανα της τάξης» εδώ και εβδομάδες! Όπως εξήγησε το σωματείο αστυνομικών υπαλλήλων Alliance στο Twitter, το τμήμα είχε δεχτεί μια «εισβολή ψύλλων» εδώ και πολλές μέρες. Το αποτέλεσμα ήταν «οι συνθήκες εργασίας σε αυτό να έχουν καταντήσει ανυπόφορες».

«Το αστυνομικό τμήμα θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας», ανέφερε η ανακοίνωση που αναρτήθηκε εχθές στην κλειστή πόρτα του ΑΤ, το οποίο βρίσκεται στο 19ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.  Όπως επισημαίνουν τοπικά ΜΜΕ, αν και είχαν γίνει κάποιες προσπάθειες απεντόμωσης, το πρόβλημα με τους ψύλλους που παρουσιάστηκε πριν από τρεις περίπου εβδομάδες, επιδεινώθηκε δραματικά την Πέμπτη. Δεκάδες αστυνομικοί δέχτηκαν τσιμπήματα, ενώ κάποιοι μετέφεραν τα ζωύφια και στα σπίτια τους, εκθέτοντας σε αυτά τις οικογένειές τους.

Παρίσι: Το αίτημα του σωματείου

 

«Κάποιοι συνάδελφοι χρειάστηκε να δουν γιατρό, εξαιτίας των τσιμπημάτων, ενώ άλλοι μετέφεραν το πρόβλημα σπίτι τους και τώρα οι ψύλλοι τσιμπάνε μικρά παιδιά. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί» δήλωσε εκπρόσωπος του σωματείο Alliance.

Αίτημα του σωματείου είναι να γίνει υποκαπνισμός σε ολόκληρο το αστυνομικό τμήμα, κάτι «που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και εβδομάδες».

Οι ψύλλοι είναι εξωτερικά παράσιτα που τρέφονται με αίμα θηλαστικών και πτηνών. Επειδή μεταδίδουν ασθένειες, είναι πολύ επικίνδυνα ζώα και καταπολεμούνται με εντομοκτόνα και άλλους τρόπους. Το δάγκωμα από ψύλλους είναι τόσο ενοχλητικό, καθώς προκαλεί έντονη φαγούρα, όσο και επικίνδυνο, επειδή τα ζώα αυτά αποτελούν ενδιάμεσους ξενιστές για πολλά παράσιτα. Για την προφύλαξη από τους ψύλλους πολλές φορές γίνεται προληπτικός καθαρισμός των οικιών, επειδή τα ζωΰφια γεννούν τα αυγά τους σε σκοτεινά και σκονισμένα μέρη. Επίσης, χρησιμοποιούνται εντομοκτόνα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις