Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ακρόπολη είσοδος: Τουρίστριες έφαγαν “πόρτα” γιατί φορούσαν αρχαιοελληνικά (pic)
ΕΛΛΑΔΑ

Ακρόπολη είσοδος: Τουρίστριες έφαγαν “πόρτα” γιατί φορούσαν αρχαιοελληνικά (pic)

Ακρόπολη είσοδος: Oι τρεις τουρίστριες έμειναν εκτός Ακρόπολης επειδή φορούσαν αρχαιοελληνική ενδυμασία.

Ακρόπολη είσοδος: Εκτός του Αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης έμειναν περίπου 14 τουρίστριες γιατί… φορούσαν ρούχα που θύμιζαν αρχαιοελληνικές χλαμύδες. Μαζί τους και ένας άντρας που τις φωτογράφιζε. Συγκεκριμένα, το Σάββατο οι αρχαιοφύλακες της Ακρόπολης δεν επέτρεψαν σε Γερμανίδες τουρίστριες να εισέλθουν στον αρχαιολογικό χώρο με τη δικαιολογία ότι φορούσαν αρχαιοελληνικού τύπου ενδυμασία. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η δικαιολογία ήταν πως φορούσαν ενδυμασία που… ευτελίζει τον χώρο.

Οι κοπέλες είχαν ταξιδέψει από τη Γερμανία για να βρεθούν στην Ακρόπολη. Σε ερώτηση του ΣΚΑΪ στην αρχαιοφύλακα, σχετικά με το γιατί δεν τους επέτρεψαν την είσοδο, εκείνη δήλωσε δε ότι οι κοπέλες είχαν επαγγελματία φωτογράφο μαζί τους οπότε πιθανόν να επρόκειτο για επαγγελματική φωτογράφιση οπότε έπρεπε να έχουν ειδική άδεια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η απόφαση προκάλεσε την αγανάκτηση πολλών άλλων τουριστών και Ελλήνων πολιτών που βρέθηκαν μπροστά.  Οι φωτογραφίες που φέρονται να δείχνουν την ομάδα των τουριστριών δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΙ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις