Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κεφαλογιάννης – φωτογραφία: “Είναι ψεύτικη, αναλαμβάνω την ευθύνη”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννης – φωτογραφία: “Είναι ψεύτικη, αναλαμβάνω την ευθύνη”

Κεφαλογιάννης - φωτογραφία: Ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης απολογήθηκε για την fake φωτογραφία που "απεικόνιζε" τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα.

Κεφαλογιάννης – φωτογραφία: Παραδέχτηκε το λάθος που έκανε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, όταν έδειξε σε τηλεοπτικό πάνελ στο Kontra Channel, φωτογραφία στην οποία στην οποία υποτίθεται πως απεικονίζεται ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα, Παύλος Τσίπρας, μαζί με πρόσωπα της χούντας, ενώ δεν είναι αλήθεια.  Την συγκεκριμένη φωτογραφία έδειξε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης σε τηλεοπτικό πάνελ στο Kontra Channel, αλλά είναι αποδεδειγμένα ψευδής. Παρά την παρέμβαση του Γιάννη Αμανατίδη που συμμετείχε στο πάνελ ότι πρόκειται για fakenews, ο κ. Κεφαλογιάννης αρνήθηκε να ανακαλέσει και συνέχισε να δείχνει την φωτογραφία. «Δεν ανακαλώ τίποτα, έχω την καταγγελία», είπε χαρακτηριστικά.

«Όπως διαπίστωσα, η φωτογραφία στην οποία αναφέρθηκα χθες δεν είναι πραγματική, και αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη. Ωστόσο είναι σήμερα πλέον γνωστό, ότι η τεχνική εταιρεία της οικογένειας Τσίπρα είχε πολλά εκατομμύρια κέρδη τη διετία 71-73 δηλ. μέσα στην δικτατορία. Αυτά προς παρόν» έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή είχε αφήσει υπαινιγμούς πως η οικογένεια του πρωθυπουργού έκανε περιουσία κάνοντας δουλειές με τη χούντα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ellinikahoaxes.gr, ο κύριος στη φωτογραφία είναι ο Διομήδης Αγγελόπουλος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ της Κυβερνήσης των Συνταγματαρχών και κυβέρνησης Μαρκεζίνη. Η κίνηση του κ. Κεφαλογιάννη, είχε ως αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου.

Μαξίμου σε Μητσοτάκη: Θα βάλεις ένα τέλος στον κατήφορο;

«Δύο μέρες μετά την αθλιότητα του κ. Μητσοτάκη να επιτεθεί στη Βουλή στον θανόντα πατέρα του Πρωθυπουργού, αναπαράγοντας τα fake news φασιστοφυλλάδων, στελέχη της ΝΔ, όπως ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Κεφαλογιάννης, συνεχίζουν να αναπαράγουν τα χουντικής κοπής ψεύδη. Ο τελευταίος έφθασε μέχρι και στο σημείο να παρουσιάζει φωτογραφίες εποχής με άσχετους ανθρώπους δίπλα στους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για τον πατέρα του Πρωθυπουργού.

Επειδή, ο κατήφορος στον οποίον έχουν επιβάλει την πολιτική ζωή του τόπου οι ακροδεξιοί σύμβουλοι και συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, έχει και ένα όριο, αναρωτιόμαστε: Θα έχει το πολιτικό θάρρος να συνειδητοποιήσει το ατόπημα που διέπραξε, βάζοντας ένα τέλος στον κατήφορο; Θα έχει το πολιτικό θάρρος να ξεκολλήσει από τον βούρκο, επιλέγοντας να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα στα μείζονα προβλήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό; Ή θα συνεχίσει να κυλιέται στη λάσπη;»

Το παραδέχθηκε και ο Μητσοτάκης:

«Έχω το θάρρος να πω ότι κακώς ευρωβουλευτής μας χρησιμοποίησε φωτογραφίες που δεν είναι αληθινές και είχε το θάρρος να το πει δημόσια και να ζητήσει συγγνώμη» είπε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή.  Μάλιστα, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αποδεχτεί και εκείνος το λάθος του αν. υπουργού Υγείας και να ζητήσει συγγνώμη για όσα ανέφερε κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις