Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Αθήνα Θεσσαλονίκη τρένο: Τώρα το ταξίδι γίνεται πραγματικά express
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθήνα Θεσσαλονίκη τρένο: Τώρα το ταξίδι γίνεται πραγματικά express

Αθήνα Θεσσαλονίκη τρένο: Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μειώνει ακόμη περισσότερο το χρόνο ταξιδιού Αθήνας - Θεσσαλονίκης.

Αθήνα Θεσσαλονίκη τρένο: Την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαΐου, στην γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, δρομολογείται το πρώτο ΕΧPRESS ηλεκτροδοτούμενο τρένο. Αυτό θα καλύπτει τη διαδρομή σε τρείς ώρες και πενήντα πέντε λεπτά, όπως δήλωσε στο Αθηναικό Πρακτορείο, ο γενικός γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας.

Όπως εξήγησε τα ηλεκτροδοτούμενα γρήγορα τρένα εντάσσονται πλέον στα καθημερινά τακτικά δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Με δύο σταθμούς, σε Λιανοκλάδι και Λάρισα θα φτάνουν στη Θεσσαλονίκη σε τρεις ώρες και πενήντα πέντε λεπτά από τις πέντε ώρες που είναι σήμερα.

Αθήνα Θεσσαλονίκη τρένο: Γρήγορη, ποιοτική και άνετη η διαδρομή

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται αρχικά από τρείς αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που ανακατασκευάστηκαν από την ΕΕΣΣΤΥ. Θα περιλαμβάνουν τα απαραίτητα για ένα άνετο και ξεκούραστο ταξίδι, και θα διαθέτουν ακόμη και WiFi. Πολύ σύντομα αναμένεται να έλθουν από την Ιταλία ακόμη δυο υπερσύγχρονες αμαξοστοιχίες αντίστοιχες με το “Ασημένιο βέλος” που είχε έλθει δοκιμαστικά στα περυσινά εγκαίνια της ΔΕΘ.

Την νέα ηλεκτροδοτούμενη διπλή σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, συνολικού μήκους 450 χλμ, αναμένεται να παρουσιάσει την ερχόμενη Τετάρτη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Θα συνοδεύεται φυγικά από τις Διοικήσεις του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ καθώς και ολόκληρη τη σιδηροδρομική “Οικογένεια”.

Το σχέδιο είχε παρουσιαστεί από το 2018

Τον Αύγουστο το 2018 έγινε η παρουσίαση του συρμού. Τότε ήταν ακόμη άγνωστος ο ακριβής χρόνος που θα χρειαζόνταν για την υλοποίηση του έργου. Πλέον, όλα έχουν πάρει το δρόμο τους και από την ερχόμενη Δευτέρα οι επιβάτες θα μπορούν να βρίσκονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ακόμη πιο σύντομα και με καλύτερη ποιότητα στο ταξίδι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις