Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Δημήτρης Χριστόφιας: Στην εντατική ο πρώην Πρόεδρος της Κύπρου
ΚΟΣΜΟΣ

Δημήτρης Χριστόφιας: Στην εντατική ο πρώην Πρόεδρος της Κύπρου

Δημήτρης Χριστόφιας: Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται «κρίσιμη» από τους γιατρούς

Δημήτρης Χριστόφιας: Στην Εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας εισήχθη σήμερα ο Δημήτρης Χριστόφιας, πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο κ. Χριστόφιας νοσηλεύεται στη Μεταμοσχευτική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας από το Σάββατο, 18 Μαΐου. Ωστόσο σήμερα, λόγω σημαντικής επιδείνωσης, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το υπουργείο Υγείας της Κύπρου το μεσημέρι της Δευτέρας, η κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου θεωρείται κρίσιμη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύεται στη Μεταμοσχευτική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας από το Σάββατο, 18 Μαΐου 2019 και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από σήμερα, 20 Μαΐου 2019, λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης. Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται κρίσιμη. Ο Υπουργός Υγείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς και για οποιαδήποτε εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του ασθενή, το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει σχετικά με νεότερη ανακοίνωση».

Ο Δημήτρης Χριστόφιας (γενν. 29 Αυγούστου 1946) διετέλεσε ως ο 6ος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου από τις 28 Φεβρουαρίου 2008 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2013, οπότε και τον διαδέχτηκε στο αξίωμα ο Νίκος Αναστασιάδης. Είναι επίσης πρώην γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Τον Πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας επισκέφτηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Στο πλευρό του κυρίου Χριστόφια βρίσκονται από την πρώτη στιγμή τα μέλη της οικογένειας του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις