Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέο σκίτσο Αρκά: Το «αιχμηρό» σχόλιο για τα προεκλογικά «δώρα» του πρωθυπουργού
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο σκίτσο Αρκά: Το «αιχμηρό» σχόλιο για τα προεκλογικά «δώρα» του πρωθυπουργού

Νέο σκίτσο Αρκά: Οι προεκλογικές παροχές συνεχίζονται με τον πρωθυπουργό να μοιράζει... 50ευρα

Νέο σκίτσο Αρκά: Με ένα ακόμα αιχμηρό σκίτσο του, ο αγαπημένος Αρκάς τοποθετείται ξεκάθαρα για τις παροχές Τσίπρα, τον σκοπό που φιλοδοξούν να εξυπηρετήσουν μια «ανάσα» πριν τις εκλογές, και το αποτέλεσμα που θα φέρουν. Δύο μέρες πριν τις κάλπες, τα προεκλογικά δώρα του πρωθυπουργού συνεχίζονται. Μετά τη «13η σύνταξη», τις φοροελαφρύνσεις, την πρόωρη καταβολή συντάξεων και επιστροφές φόρου, πιεσμένος από τα απογοητευτικά ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, μοιράζει… πενηντάευρα.

«Υπάρχει η σκέψη στην κυβέρνηση και η πιθανότητα να δοθεί τον επόμενο χρόνο αύξηση 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη, η οποία θα αφορά όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο την κατώτατη σύνταξη», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR. Άλλα μικρά δωράκια του Τσίπρα είναι τα δωρεάν διόδια την ημέρα των εκλογών, για πρώτη φορά και στην Αττική Οδό, οι οχτώ ημέρες άδειας στους εκλογικούς αντιπροσώπους και αύξηση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση! Τα πάντα για να συγκρατηθεί η πτώση από τα ποσοστά του 2015 σε επίπεδα που θα είναι πολιτικά διαχειρίσιμα.

Όλα αυτά δεν μπορούσαν παρά να προκαλέσουν την αντίδραση του Αρκά.

Δείτε παρακάτω το σκίτσο «καρφί» στη σελίδα του:

 

Γερμανικά ΜΜΕ: Ο λαός ωφελείται ελάχιστα από τις παροχές Τσίπρα

Eπιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα των παροχών που, εν όψει εκλογών, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τα πραγματικά κίνητρα του Αλέξη Τσίπρα εκφράζουν τα γερμανικά ΜΜΕ. Στο ζήτημα των προεκλογικών παροχών, σύμφωνα με την ελληνική έκδοση της Deutsche Welle, αναφέρεται εκτενώς η Tagesshau -ιστοσελίδα της ARD- που έστειλε ανταπόκριση από την Αθήνα. Ο τίτλος του ρεπορτάζ είναι «Αγαθοεργία ή τέχνασμα;».

S.O.S.-για-να-σωθούν-εκατομμύρια-συντάξεις-μετά-τον-επανυπολογισμό.jpg

Tagesschau: Ο πληθυσμός θα ωφεληθεί ελάχιστα από τις παροχές

Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα τονίζεται ότι στις «αρχές Μαΐου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε φοροελαφρύνσεις και αυξήσεις συντάξεων. Ομως ο πληθυσμός θα ωφεληθεί ελάχιστα».

Ο Γερμανός δημοσιογράφος αναφέρεται σε στη μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα, ενέργεια και αέριο, σημειώνοντας ότι η ιδέα του πρωθυπουργού ηχεί ευχάριστα. Σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, παρατηρεί η Tagesschau, εξοικονομήθηκαν 11,5 δισ. ευρώ, τα οποία τώρα επιστρέφουν υπό τη μορφή παροχών στο λαό.

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις στον ΕΦΚΑ για τις μειώσεις στις συντάξεις

Σε φόρους θα χαθεί το ένα τρίτο της «13ης σύνταξης»

Ταυτόχρονα, συνεχίζει το δημοσίευμα, στην ανακοίνωση των μέτρων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ψήφο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, αλλά και τις βουλευτικές τον Οκτώβριο. Από την περασμένη Κυριακή άλλαξαν οι τιμές σε διάφορα προϊόντα στα σουπερμάρκετ. Μια χαμηλόμισθη με μισογεμάτη σακούλα δηλώνει πάντως στην Tagesschau βέβαιη ότι τα σουπερμάρκετ αύξησαν πρώτα τις τιμές για να εμφανίσουν μετά μειώσεις. Τίποτα δεν είναι φθηνότερο, τονίζει η γυναίκα.

Στο ρεπορτάζ υπογραμμίζεται ότι ολοένα και συχνότερα διαπιστώνει κανείς στην Ελλάδα λιγότερη ελπίδα και περισσότερη καχυποψία, καθώς και ότι ο μειωμένος ΦΠΑ αφορά ελάχιστα προϊόντα. «Και για τους συνταξιούχους όμως η χαρά είναι περιορισμένη από τη στιγμή που η αύξηση αφορά κυρίως τους χαμηλοσυνταξιούχους. Οσοι παίρνουν από 800 και πάνω καταβάλλουν σε φόρους σχεδόν το ένα τρίτο της 13ης σύνταξης» καταλήγει το δημοσίευμα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις