Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Huawei: Περνά στην αντεπίθεση και ζητά από την αμερικανική δικαιοσύνη να άρει τις κυρώσεις Τραμπ
PLUS

Huawei: Περνά στην αντεπίθεση και ζητά από την αμερικανική δικαιοσύνη να άρει τις κυρώσεις Τραμπ

Huawei: Ο κινέζικος κολοσσός παραμένει η 2η μεγαλύτερη εταιρεία smartphones στον κόσμο

Huawei: Στην αντεπίθεση περνά η Huawei, μετά τις κυρώσεις Τραμπ που απειλούν να την αποκλείσουν όχι μόνο από την αμερικανική αγορά, αλλά και από πολλές άλλες σε διεθνές επίπεδο. Ο κινεζικός κολοσσός της τεχνολογίας υπέβαλε στην αμερικανική δικαιοσύνη αίτημα να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος με τον οποίο της επιβλήθηκαν οι νέες, σαρωτικές κυρώσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ. Ειδικότερα, με την προσφυγή της σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Τέξας που έκανε χθες, η Huawei αιτείται την άμεση αναστολή της εφαρμογής του νόμου NDAA (National Defense Authorization Act). Ο εν λόγω νόμος, που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το περασμένο καλοκαίρι, απαγορεύει σε αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες και προμηθευτές τους να χρησιμοποιούν εξοπλισμό της κινεζικής εταιρείας.

Προκειμένου να εγκριθεί ο νόμος, η κυβέρνηση Τραμπ επικαλέστηκε λόγους εθνικής ασφαλείας, με αφορμή το γεγονός ότι η εταιρεία ανήκει στο κινεζικό δημόσιο. Υπενθυμίζεται ότι η Huawei έχει διαψεύσει επανειλημμένα στο παρελθόν ότι ελέγχεται από την κυβέρνηση της Κίνας ή ότι συνεργάζεται με τον στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας. Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον πλανήτη αντιμετωπίζει ολοένα ευρύτερες κυρώσεις. Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου προσέθεσε τη Huawei τη 16η Μαΐου σε μαύρη λίστα που απαγορεύει κάθε συναλλαγή μαζί της, κίνηση που προκάλεσε αμέσως πολλά προβλήματα στον κλάδο της τεχνολογίας σε διεθνές επίπεδο.

Huawei: Παραμένει η 2η μεγαλύτερη εταιρεία smartphones στον κόσμο

Στη δεύτερη θέση των πωλήσεων smartphones παγκοσμίως παρέμεινε η κινεζική εταιρία τηλεπικοινωνιών Huawei, παρά τη «μαύρη λίστα» στην οποία μπήκε από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών και συμβούλων Gartner, η Huawei συνέχισε να μειώνει τη διαφορά από τη Samsung. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι στο άμεσο μέλλον, η ανάπτυξη ενδέχεται να είναι περιορισμένη.

Στις 15 Μαΐου, οι ΗΠΑ απέκλεισαν τη Huawei από την αγορά αμερικανικών προϊόντων, υποστηρίζοντας ότι η εταιρία εμπλέκεται σε δραστηριότητες που είναι αντίθετες προς την εθνική ασφάλεια. Η κυβέρνηση Τραμπ άμβλυνε τη στάση της την περασμένη εβδομάδα επιτρέποντας στη Huawei να αγοράζει αμερικανικά προϊόντα έως τις 19 Αυγούστου.

Αναπτύσσεται ταχύτερα από τους ανταγωνιστές

Με βάση την Gartner, η Samsung διατήρησε την πρώτη θέση στις πωλήσεις smartphones παγκοσμίως, πετυχαίνοντας μερίδιο αγοράς 19,2% το πρώτο τρίμηνο του 2019. Η Huawei πέτυχε τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης σε ετήσια βάση μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων εταιριών στον κόσμο – Samsung, Huawei, Apple και των κινεζικών OPPO και Vivo. Σύμφωνα με την έκθεση, το τρίμηνο αυτό η Huawei πούλησε 58,4 εκατ. smartphones.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις