ΚΙΕΦ Ευρωεκλογές: Η πρόεδρος του ΚΙΕΦ, που σάρωσε στην Ξάνθη και τη Ροδόπη στις ευρωεκλογές, δεν διστάζει να χαρακτηρίσει το μειονοτικό κόμμα ως «τουρκικό», ενώ δηλώνει ότι η μειονότητα είναι «εθνική και θρησκευτική». Στις ευρωεκλογές, το ΚΙΕΦ «Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας» που κατέβηκε ως ανεξάρτητο το 2019, ήταν πρώτο τόσο στην Ξάνθη, όσο και στη Ροδόπη. Στην Ξάνθη, το μειονοτικό κόμμα συγκέντρωσε 25,05%, με δεύτερη τη ΝΔ με 24,43%, ενώ στη Ροδόπη το ποσοστό που πήρε ήταν 38,01%, έναντι 18,32% της ΝΔ που ακολούθησε.
«Είναι τουρκικό κόμμα, αλλά είναι ένα επίσημο κόμμα του ελληνικού κράτους, απλά έχει ιδρυθεί από Τούρκους και αυτή τη στιγμή η πρόεδρος του κόμματος είναι μια Τουρκάλα», δήλωσε η Τσιγδέμ Ασάφογλου, επικεφαλής του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας, μιλώντας στο Open. Η κ. Ασάφογλου υπογράμμισε πως νιώθει Τουρκάλα, ενώ σε ερώτηση για το να νιώθει πατρίδα της την Ελλάδα, απάντησε: «Η πατρίδα μου είναι η Ελλάδα, η μητέρα πατρίδα μου είναι η Τουρκία. Η σημαία μου είναι η ελληνική, η μητέρα σημαία μου είναι η τουρκική. Απλά, ανήκω σε μια μειονότητα η οποία είναι εθνική και θρησκευτική», συνέχισε η πρόεδρος του ΚΙΕΦ.
https://www.youtube.com/watch?v=X8iEoHODbyw
Σε δηλώσεις του στον Ant1, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, μιλώντας για τα αποτελέσματα ευρωεκλογών 2019 στη Θράκη, έκανε λόγο για επικίνδυνη εξέλιξη καθώς όπως είπε σχετίζεται με τη δράση του τουρκικού προξενείου στην περιοχή. Πρόσθεσε, δε, ότι η κάθοδος του ΚΙΕΦ στις ευρωεκλογές ουσιαστικά αποτελεί μια πρόβα των σκληροπυρηνικών στελεχών της μειονότητας για τις εθνικές εκλογές. Το ΚΙΕΦ κατήλθε στις ευρωεκλογές με σύνθημα «Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί», αλλάζοντας εκείνο του 2014, που ήταν «Ευρώπη άκου τη φωνή μας», και έκανε την προεκλογική του καμπάνια κυρίως μέσω του Διαδικτύου και μικρών συγκεντρώσεων σε καφενεία στα χωριά.
Μέσω διαδικτύου ο αγώνας
«Το Ίντερνετ ήταν το κεντρικό μας εργαλείο για να στείλουμε το μήνυμά μας στους ψηφοφόρους. Η μειονότητα, στα ορεινά χωριά κυρίως, χρησιμοποιεί πολύ το Διαδίκτυο για να επικοινωνεί με τον έξω κόσμο και έτσι το κόμμα μας έκανε επτά με οκτώ αναρτήσεις την ημέρα. Οργανώσαμε παράλληλα συγκεντρώσεις σε καφενεία στα χωριά, αλλά και σε κάποιες πλατείες, και για πρώτη φορά πήραμε ψήφους και στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, όπου είχαμε στείλει ψηφοδέλτια του κόμματος», είπε στην «Κ» ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα στην Ξάνθη και υποψήφιος για την Ευρωβουλή Οζέν Αχμέτογλου. Ο κ. Αχμέτογλου ανέφερε ακόμα ότι ένας από τους λόγους που το κόμμα ΚΙΕΦ έγινε πιο ελκυστικό στους ψηφοφόρους της μειονότητας ήταν και το ψηφοδέλτιό του, το οποίο απαρτιζόταν από επιστήμονες και μορφωμένους νέους.