Γάλα Βλάχας: Παρά το «λουκέτο» στη μονάδα της Ημαθίας, το προϊόν θα παραμείνει στο portfolio της εταιρείας
Γάλα Βλάχας: «Τέλος εποχής» για το Γάλα Βλάχας εβαπορέ, με το οποίο μεγαλώσαμε πολλοί. Η ΔΕΛΤΑ ανακοίνωσε πρόσφατα την παύση της λειτουργίας του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας, όπου γινόταν η παραγωγή του «Γάλα Βλάχας». Όπως εξηγεί σε ανακοίνωση της η εταιρεία, η εν λόγω μονάδα, που λειτουργεί εδώ και 45 χρόνια, «εμφανίζει μεγάλες ανάγκες κτιριακού και μηχανολογικού εκσυγχρονισμού». «Η αντιμετώπιση της παραγωγικής διαδικασίας μελετάται από την εταιρεία και θα ενταχθεί σε επόμενα επενδυτικά πλάνα», συμπληρώνει η ΔΕΛΤΑ.
Αναφορικά με τα επόμενα βήματα και την «τύχη» του αγαπημένου γάλακτος, η εταιρεία αναφέρει ότι προκειμένου «να εξασφαλιστεί η άριστη ποιότητα του ‘Γάλα Βλάχας εβαπορέ’, βρίσκεται σε επικοινωνία με ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής γάλακτος εβαπορέ στην Ευρώπη». Αναφορικά δε με τα στελέχη και τους εργαζομένους στο εργοστάσιο, η Διοίκηση της ΔΕΛΤΑ τονίζει ότι «θα αντιμετωπίσει το όλο θέμα με τη δέουσα πρόνοια όπως πάντα. Η εταιρία έχει εκπονήσει προνομιακό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία και συμφωνία με τους εργαζομένους».
Τέλος η εταιρεία διαβεβαιώνει πως «το Γάλα Βλάχας εβαπορέ, ένα ξεχωριστό σήμα και ένα ξεχωριστό προϊόν για δεκαετίες για τις ελληνικές οικογένειες, θα παραμείνει στο portfolio της ΔΕΛΤΑ μιας και αντικατοπτρίζει μια μεγάλη αξία και μια ξεχωριστή ιστορία»
Γάλα Βλάχας: Από τη Nestle στη ΔΕΛΤΑ
To εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας δημιουργήθηκε το 1975 από την Nestle σε μία εποχή που το «φρέσκο γάλα» στην βιομηχανοποιημένη του μορφή ήταν ακόμη στα πρώτα βήματα ενώ δεν υπήρχε πανελλήνιο δίκτυο διανομής από καμία εταιρεία. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο και το σήμα «Γάλα Βλάχας» πωλήθηκε από την Nestle στην τότε ΔΕΛΤΑ, τον Οκτώβριο του 2005 – όταν και αποφάσισε να εξέλθει από την αγορά του εβαπορέ – έναντι τιμήματος 2,8 εκατ. ευρώ.
Αξίζει να αναφερθεί, ότι τα πρώτα σημάδια των προβλημάτων είχαν φανεί το προηγούμενο διάστημα, καθώς το εργοστάσιο -σύμφωνα με κτηνοτρόφους – αρνούνταν να παραλάβει αγελαδινό γάλα από μονάδες της περιοχής.