Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Κομισιόν: «Βόμβα» για την τροπολογία του αφορολόγητου – «Η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: «Βόμβα» για την τροπολογία του αφορολόγητου – «Η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της»

Κομισιόν: Προβληματική χαρακτηρίζει αξιωματούχος των Βρυξελλών την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου

Κομισιόν: «Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα», διεμήνυσε αξιωματούχος της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, σχολιάζοντας την κυβερνητική τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης αφορολογήτου που ψηφίζεται σήμερα Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Κομισιόν, «το πακέτο φορολογικών μέτρων που συμφωνήθηκε το 2017, το οποίο περιελάμβανε τη μείωση του αφορολογήτου ορίου και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2020, αποσκοπούσε στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και στη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου χώρου για μεταρρυθμίσεις του φορολογικού συστήματος που ενισχύουν την ανάπτυξη».

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε μάλιστα τα εξής, στέλνοντας μήνυμα στο Μαξίμου: «Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει δέσμευση να τηρήσει τους στόχους και τις βασικές μεταρρυθμίσεις που θεσπίστηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος οικονομικής βοήθειας και να επιδιώξει περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης για να στηρίξει τις θετικές προοπτικές της οικονομίας και να βοηθήσει την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων μακροπρόθεσμα».

Η τροπολογία με την μη μείωση του αφορολογήτου ορίου, πρόκειται να απασχολήσει πιθανότατα τη Δευτέρα τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ έχει χαρακτηρίσει την θέσπιση και εφαρμογή του μέτρου ως απαραίτητη διαρθρωτική μεταρρύθμιση. Σημειώνεται δε ότι για την «τροπολογία προς τη σωστή κατεύθυνση που διευρύνει την ταξική μεροληψία και στα μεσαία στρώματα» έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής o υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Την τροπολογία είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 αναφέροντας πως η κυβέρνηση θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου από την 1/1/2020, την τελευταία μέρα της λειτουργίας της Βουλής, καταθέτοντας τροπολογία μια ανάσα πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός δεν έδωσε καμία εξήγηση γιατί μέχρι χθες αρνούνταν να υιοθετήσει την σχετική πρόταση της ΝΔ και του ΚΚΕ που είχε κατατεθεί πριν λίγο καιρό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις