Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βιασμός – μπουκάλι: “Παγωμένη” η Χαλκίδα – 62χρονος παρέσυρε και βίασε 26χρονη
ΑΠΟΛΥΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Βιασμός – μπουκάλι: “Παγωμένη” η Χαλκίδα – 62χρονος παρέσυρε και βίασε 26χρονη

Βιασμός - μπουκάλι: Η νεαρή περπατούσε σε δρόμο της περιοχής την ώρα που της επιτέθηκε ο 67χρονος και κατάφερε να την παρασύρει σε οικοδομή.

Βιασμός – μπουκάλι: Την απόλυτη φρίκη έζησε μια γυναίκα στη Χαλκίδα η οποία καταγγέλλει ότι γνωστός της την παρέσυρε σε οικοδομή και τη βίασε με μπουκάλι. Η 26χρονη προσήλθε χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας, κατήγγειλε το βιασμό και κατέθεσε μήνυση. Σύμφωνα με την καταγγελία της, όπως αναφέρει το LamiaReport, το απόγευμα της Τετάρτης, την ώρα που περπατούσε σε μια οδό της Χαλκίδας, ένας 62χρονος την πλησίασε και δια της βίας έσυρε μέσα σε μια εγκαταλελειμμένη οικοδομή.

Εκεί την έδεσε με σχοινί, της έκλεισε το στόμα με ταινία και στη συνέχεια αφού της έβγαλε τα ρούχα τη βίασε με ένα μπουκάλι. Η 26χρονη μετά από ώρα κατάφερε να λυθεί και να πάει μόνη της στο νοσοκομείο της πόλης. Όταν βγήκε, το πρωί της Παρασκευής, πήγε στην αστυνομία και κατέθεσε μήνυση σε βάρος του 62χρονου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μεταξύ θύματος και δράστη υπήρχε κάποια γνωριμία στο παρελθόν.Ο δράστης αναζητείται για να συλληφθεί με την κατηγορία του βιασμού και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

“Μάστιγα” οι βιασμοί και στην Ελλάδα

Πρόκειται για ακόμα μια εφιαλτική υπόθεση που “παγώνει” το πανελλήνιο. Οι πραγματικές διαστάσεις του εγκλήματος παραμένουν στο σκοτάδι, καθώς στη χώρα μας εκτιμάται ότι κάθε χρόνο σημειώνονται 4.500 βιασμοί. Παρ’ όλα αυτά, μόνο 200 καταγγέλλονται στις Αρχές, γι’ αυτό και στην Ελλάδα έχουμε έναν από τους χαμηλότερους δείκτες καταγεγραμμένων βιασμών στην Ευρώπη. Στη Σουηδία, χώρα με αντίστοιχο πληθυσμό, δηλώνονται περίπου 5.500 βιασμοί ετησίως.

Δυστυχώς, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, οι περιπτώσεις καταγγελλόμενων περιστατικών σεξουαλικής βίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν το 2016 κατά 8% σε σχέση με το 2015, ενώ από τις αρχές του 2013 έως το 2016 η άνοδος έφτασε το 26%. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, στην ΕΕ μία στις 20 γυναίκες άνω των 15 ετών έχει βιαστεί, ενώ μία στις 10 έχει υποστεί κάποιας μορφής σεξουαλική βία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις