Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σαντορίνη – Economist: Αφιέρωμα του περιοδικού για το πιο… «Instagrammable» νησί
ΤΑΞΙΔΙΑ

Σαντορίνη – Economist: Αφιέρωμα του περιοδικού για το πιο… «Instagrammable» νησί

Σαντορίνη - Economist: Πώς οι τουρίστες ενοχλούν τους κατοίκους

Σαντορίνη – Economist: Στο φαινόμενο «Σαντορίνη» ή αλλιώς το πιο… «Instagrammable» νησί αναφέρεται ο Economist σε πρόσφατο άρθρο του. Το βρετανικό περιοδικό εξηγεί στους αναγνώστες του ότι το ελληνικό νησί με τα 5,1 εκατ. posts στο Instagram, που έχει γίνει διάσημο παγκοσμίως για το ηλιοβασίλεμα του, τη θέα του και την αρχιτεκτονική του, δέχεται μία άνευ προηγουμένου «εισβολή» από τρελαμένους με τη φωτογραφία τουρίστες, κάτι που έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα στους κατοίκους.

Σύμφωνα με τον Economist  η Σαντορίνη δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στη μεγάλη εισροή τουριστών καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια οι διαμονές έχουν αυξηθεί κατά 66%. Όπως επισημαίνεται, οι κάτοικοι του νησιού έχουν αρχίσει να ενοχλούνται από τους τουρίστες που τραβούν διαρκώς φωτογραφίες. Παραπονιούνται μάλιστα ότι οι τουρίστες σκαρφαλώνουν στις ταράτσες, στις στέγες, στα μπαλκόνια προκειμένου να τραβήξουν την τέλεια φωτογραφία με αποτέλεσμα πολλές φορές να δημιουργούν προβλήματα στους ίδιους. Χαρακτηριστικό της κατάστασης μάλιστα είναι ότι οι κάτοικοι έχουν τοποθετήσει σχετική πινακίδα που γράφει: «Σεβασμός!… είναι οι διακοπές σας… αλλά είναι και το σπίτι μας»

 

Σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό πάντως οι ξενοδοχειακές μονάδες διοργανώνουν εξορμήσεις με επαγγελματίες φωτογράφους, ενώ τοποθετούν τα τραπέζια και τις ξαπλώστρες με τέτοιο τρόπο ώστε οι καλεσμένοι τους να έχουν τη δυνατότητα να τραβήξουν καλύτερες φωτογραφίες. Από την πλευρά τους οι τοπικές αρχές προσπαθούν να προβάλουν το νησί ως προορισμό για κάθε εποχή, σε μία προσπάθεια να μοιράσουν την τουριστική κίνηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις