Κόρινθος: Ακαριαία σκοτώθηκε ο 37χρονος, όταν τον χτύπησε κεραυνός στο χωράφι του, στο κάμπου του Φενεού.
Κόρινθος: Τραγωδία στην Κόρινθο, όπου ένας 37χρονος γεωργός έχασε τη ζωή του το απόγευμα της Τρίτης όταν χτυπήθηκε από κεραυνό. Το δυστύχημα συνέβη στο χωριό Μοσιά Γκούρας και σύμφωνα με το Korinthostv.gr, ο κεραυνός χτύπησε τον άτυχο άνδρα στο χωράφι του, στον κάμπο του Φενεού. Ο 37χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας και από εκεί στο Νοσοκομείο Κορίνθου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργεί ο αστυνομικός σταθμός Γκούρας και το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων για τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή του 37χρονου Γεωργού.
Τη φετινή χρονιά έχει σημειωθεί ρεκόρ κεραυνών σε όλη τη χώρα, ενώ πριν από δύο μήνες μια τέτοια ηλεκτρική εκκένωση προκάλεσε ζημιές στην Ακρόπολη, όπου τραυματίστηκαν, ευτυχώς ελαφρά, τέσσερα άτομα. Τις τελευταίες δέκα ημέρες και παρότι έχουμε μπει για τα καλά στο καλοκαίρι, ο καιρός μοιάζει φθινοπωρινός και οι κεραυνοί, οι βροχές και το χαλάζι μοιάζουν καθημερινό φαινόμενο. Το μπουρίνι χτύπησε και σήμερα την Αθήνα με μποτιλιάρισμα και πλημμυρισμένους δρόμους στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Κεραυνός: Πώς μπορείτε να προστατευτείτε
Όλες οι καταιγίδες συνοδεύονται από αστραπές και κεραυνούς και επομένως αποτελούν κίνδυνο. Οι κεραυνοί μπορούν να παρατηρηθούν μέχρι και 15 χιλιόμετρα απόστασηαπό το σημείο της εντονότερης βροχόπτωσης. Υπάρχει επομένως κίνδυνος κεραυνού ακόμα και σε περιοχές όπου δεν βρέχει ή βρέχει ασθενώς.
-Αν ακούτε τις βροντές σημαίνει ότι βρίσκεστε σε περιοχή η οποία είναι αρκετά κοντά ώστε να κινδυνεύετε από κτύπημα κεραυνού.
-Οι κεραυνοί μπορεί να είναι θανατηφόροι. Περίπου το 20% των θυμάτων καταλήγουν ενώ περίπου το 70% των επιζώντων παρουσιάζει σοβαρά μακροχρόνια προβλήματα.
-Σε οποιαδήποτε περίπτωση μείνετε μακριά από δένδρα.
-Αποφύγετε τους τηλεφωνικούς στύλους, τους πυλώνες ενέργειας και γενικά οποιαδήποτε μορφή μεταλλικού σύρματος ή καλωδίου.
-Απομακρυνθείτε από περιοχές όπως παραλίες και γενικότερα νερό και αναζητήστε καταφύγιο σε κάποιο κοντινό κτήριο.
-Μην χρησιμοποιείτε ποδήλατα ή μοτοσικλέτες.
-Εάν βρίσκεστε σε αυτοκίνητο, σταματήστε το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου, σε περιοχή μακριά από δέντρα, και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης. Έχετε κλειστά τα παράθυρα και αποφύγετε την επαφή με τα μεταλλικά αντικείμενα του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο σας προστατεύει από τους κεραυνούς αρκεί να μην ακουμπήσετε κανένα μεταλλικό μέρος.
-Αν βρίσκεστε σε μεγάλο υψόμετρο, κατεβείτε γρήγορα σε χαμηλότερο υψόμετρο και αναζητείστε καταφύγιο.
-Αν βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο, απομακρυνθείτε από τα παράθυρα, τις πόρτες, από σώματα καλοριφέρ και κάθε είδους σωληνώσεων. Ακόμη, μην ακουμπάτε μικρές ηλεκτρικές συσκευές και μείνετε μακριά από τηλεοράσεις, μπανιέρες και νιπτήρες.
Τι να κάνετε αν κάποιος κοντά σας κτυπηθεί από κεραυνό
-Ειδοποιήστε το 166 αμέσως, αναφέροντας ότι έχετε κοντά σας θύμα από πτώση κεραυνού.
-Αν το θύμα δεν αναπνέει προσπαθήστε να του κάνετε τεχνικές αναπνοές. Αν η καρδιά του δεν κτυπάει και έχετε τις κατάλληλες γνώσεις επιχειρήστε καρδιοπνευμονική ανάνηψη. Οι άνθρωποι που έχουν κτυπηθεί από κεραυνό δεν φέρουν κανένα φορτίο και επομένως μπορείτε να τους ακουμπήσετε και να τους συνδράμετε άφοβα.