Κυρανάκης - επίδομα παιδιού: «Θέλουμε πραγματικά να διευκολύνουμε όλες τις εργαζόμενες μητέρες», δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών.
Κυρανάκης – επίδομα παιδιού: Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reader.gr αναφέρθηκε στις προσεγγίσεις του κόμματος ως προς τη υπογεννητικότητα και στην πρόθεση της ΝΔ να δώσει επίδομα παιδιού ύψους 2.000 ευρώ. Αυτό, ωστόσο, που προκάλεσε στις δηλώσεις του και στη συνέχεια στα σχόλια που έκανε στο Twitter είναι το γεγονός ότι διευκρίνισε πως το επίδομα παιδιού θα δίνεται σε Ελληνόπουλα και σε παιδιά που γεννιούνται από Έλληνες γονείς.
Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη ανέφερε «Θέλουμε πραγματικά να διευκολύνουμε όλες τις εργαζόμενες μητέρες που πασχίζουν σήμερα να κρατήσουν την ισορροπία μέσα στην οικογένειά τους, στη δουλειά, στις υποχρεώσεις του σπιτιού. Θα καθιερώσουμε άμεσα αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε νέο μέλος ελληνικής οικογένειας, καθώς και 2.000 ευρώ επίδομα σε κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στην Πατρίδα μας». Όταν ανήρτησε τη συνέντευξη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ένα ανώνυμο προφίλ του έγραψε πως το επίδομα παιδιού που προαναγγέλλει η ΝΔ είναι «κίνητρο για τους γύφτους». Ο Κ. Κυρανάκης, λοιπόν διευκρίνισε ότι το επίδομα παιδιού «θα δίνεται σε Ελληνόπουλα».
Κυρανάκης – επίδομα παιδιού: Αντίδραση Νάσου Ηλιόπουλου
“Το να πούμε ότι ο Κυρανάκης είναι ρατσιστής είναι το αυτονόητο. Αν όμως μείνουμε εκεί του κάνουμε χάρη. Πάμε να δούμε κάποια στοιχεία γιατί όπως συνηθίζεται οι υπερπατριώτες είναι μεγάλοι απατεώνες.
Επίδομα παιδιού: Το 2015 συνολική δαπάνη 650 εκ / 2018 συνολική δαπάνη 1,1 δις.
Για πρώτη φορά σχολικά γεύματα για 153.000 παιδιά (σχολική χρονιά 17-18)
Αύξηση στα 200.000 παιδιά την χρονιά 18-19.
Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Το 2015 υπήρχαν 79.000 θέσεις με αποκλεισμό οικογενειών με άνεργη μητέρα, το 2018 140.000 θέσεις και για τις άνεργες μητέρες.
Εξέλιξη ποσοστών παιδικής φτώχειας (πηγή ΕΛΣΤΑΤ)
2009: 23%
2012: 28,8%
2014: 26,6%
2017: 22,7%
Η παιδική φτώχεια λοιπόν βρίσκεται κάτω από τα ποσοστά προ κρίσης χωρίς να έχουν ενσωματωθεί ακόμα τα στοιχεία του 2018. Τα οποία θα είναι ακόμα καλύτερα λόγο της αύξησης του επιδόματος παιδιού και των σχολικών γευμάτων.
Άρα να μην ξεχνάμε ότι πέρα από όλα τα άλλα, ο ρατσισμός μας θέλει φτωχούς”.
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Ποιος είναι ο υποψήφιος “γαλάζιος” βουλευτής
Γεννήθηκε το 1987 στο Λουξεμβούργο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κατάγεται από το Βόλο και την Κρήτη. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη στρατηγική επικοινωνία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Αθήνας και έχει εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο του μάρκετινγκ. Υπήρξε για επτά μήνες campaign trainer στο International Republican Institute και εργάστηκε ως συνιδρυτής των Transatlantic Youth Summit και BrainGain για την επιστροφή των νέων στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Το 2014 συμμετείχε στην καμπάνια του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τον Ιανουάριο του 2017, το διεθνές περιοδικό Forbes τον επέλεξε στους 30 νέους κάτω των 30 ετών με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη, στην κατηγορία Law & Policy. Δραστηριοποιήθηκε για χρόνια με τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ, ενώ εκλέχθηκε πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από τον Μάιο του 2013 μέχρι τον Μάιο του 2017.
Στις Ευρωεκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής και έλαβε 34.232 σταυρούς, ενώ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 (που έγιναν με λίστα) ήταν στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στην Β’ Αθηνών. Aπό τον Απρίλιο του 2016 είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 είναι υποψήφιος στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών. Έχει ταχθεί κατά της προσφυγικής κρίσης και έχει υποστηρίξει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να προστατέψει τα σύνορα της με σκοπό να περιοριστεί η μαζική εισροή μεταναστών.
Έχει επικριθεί για την θέση του, που εξέφρασε σε κοινωνικά δίκτυα, ότι η παροχή επιδόματος 2.000 ευρώ σε πρέπει να γίνεται μόνο σε παιδιά Ελλήνων γονιών. Ο Κυρανάκης έχει εκφραστεί αρνητικά για την αλλαγή ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας[13][14][15] και μετά τη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών σχολίασε ότι δεν θα αποκαλεί τη χώρα με τη νέα ονομασία.[16] Αντίστοιχα, έχει υποσχεθεί πρόταση μομφής κατά της συμφωνίας με σκοπό την ανατροπή της ονομασίας.
Ως πρώην κάτοικος εξωτερικού δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τη δυνατότητα ψήφους στους Έλληνες του εξωτερικού. Ακόμη, Έχει ταχθεί υπέρ της μείωσης φόρων και εισφορών, αλλά και της παροχής κινήτρων σε επιχειρήσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.