Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Διάβασμα: Τα παιδιά που διαβάζουν είναι πιο έξυπνα
PLUS

Διάβασμα: Τα παιδιά που διαβάζουν είναι πιο έξυπνα

Διάβασμα: Νέα έρευνα υποστηρίζει πως τα παιδιά που διαβάζουν από νωρίς έχουν αναπτυγμένη ευφυία

Διάβασμα: Λαμπρό μέλλον διαγράφεται για τους μικρούς βιβλιοφάγους. Σύμφωνα με νέα έρευνα, τα παιδιά που διαβάζουν σχετικά νωρίς φαίνεται ότι έχουν υψηλότερη νοημοσύνη.

Ειδικότερα, όσα μικρά παιδιά έχουν ικανότητες ανάγνωσης άνω του μέσου όρου μάλλον έχουν υψηλότερη νοημοσύνη. Η έρευνα διεξήχθη σε 1.890 δίδυμα παιδιά διαφορετικών ηλικιών (από 7 έως 16 ετών). Από αυτά ζητήθηκε να συμπληρώσουν τεστ ανάγνωσης καθώς και νοημοσύνης.

Στη συνέχεια εξετάστηκαν οι διαφορές στις ικανότητες ανάγνωσης των διδύμων. Αυτό κυρίως σε συνδυασμό με διαφορές στην νοημοσύνη τους με την πάροδο της ηλικίας. Στις τελευταίες συμπεριλήφθηκαν οι τομείς του λεξιλογίου και της λογικής. Ήδη από την ηλικία των επτά ετών φάνηκε ότι η διαφορετική ταχύτητα και ικανότητα ανάγνωσης σχετιζόταν με την νοητική ανάπτυξη.

Έτσι, πιθανότατα το διάβασμα εξηγεί γιατί παιδιά που μοιράζονται το ίδιο περιβάλλον, αλλά και τα ίδια γονίδια έχουν διαφορές νοημοσύνης. Βέβαια τα παιδιά πάντα ακολουθούν πρότυπα. Αν διαβάζετε εσείς, τότε πιθανότατα θα διαβάσει και το παιδί σας. Καλό είναι από μικρή ηλικία να του διαβάζετε παραμύθια και ιστορίες. Τα παιδιά που διαβάζουν παραμύθια με τους γονείς τους τους βελτιώνονται στην ανάγνωση.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις