Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αντετοκούνμπο – Μπακς: Ο Θανάσης στο Summer League με το Μιλγουόκι
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αντετοκούνμπο – Μπακς: Ο Θανάσης στο Summer League με το Μιλγουόκι

Αντετοκούνμπο – Μπακς: Ο αδερφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Θανάσης, θα δοκιμάσει την τύχη του στο NBA μέσω του Summer League με τους Μπακς

Αντετοκούνμπο – Μπακς: Η οικογένεια Αντετοκούνμπο είναι έτοιμη μέσω των Μιλγουόκι Μπακς να κατακτήσει το ΝΒΑ. Δύο μέρες μετά τη βράβευση του Γιάννη ως MVP στη σεζόν που πέρασε, ο Θανάσης είναι έτοιμος να περάσει τον Ατλαντικό για να δοκιμάσει στο Summer League με τη φανέλα των «ελαφιών». Η λίστα με την ομάδα που θα πάρει μέρος στο τουρνουά ανακοινώθηκε και ο αδερφός του Giannis είναι μέσα. Παραμένει άλλωστε και δικό του όνειρο να δοκιμάσει στον μαγικό κόσμο του αμερικανικού μπάσκετ.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο με τον Παναθηναϊκό, έχοντας σημαντικό ρόλο και στις δύο προηγούμενες σεζόν με τη γενικότερη παρουσία του. Επίσης, είναι πλέον μέλος της εθνικής ομάδας, την οποία λογικά θα ακολουθήσει και στο Μουντιάλ του Πεκίνου. Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα «Hoopshype», θα αγωνιστεί στο Summer League του Λας Βέγκας με τους Μιλγουόκι Μπακς, ενώ μένει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Νέα ευκαιρία

Ο ίδιος ο Θανάσης θεωρεί ότι είναι μια καλή ευκαιρία προκειμένου να διεκδικήσει την επιστροφή του στο ΝΒΑ, καθώς για ένα διάστημα ήταν στους Νιου Γιορκ Νικς το 2016. Από την Ευρώπη μάλιστα δεν θα είναι ο μόνος που θα βρεθεί στο Λας Βέγκας. Θα τον ακολουθήσουν ο Τζοκ Λαντέιλ της Ζαλγκίρις Κάουνας, αλλά και ο σουτέρ Φλέτσερ Μαγκί, που είχε απασχολήσει μεταγραφικά τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Πέρα πάντως από τον Γιάννη και τον Θανάση υπάρχει και ο τρίτος αδερφός, ο 21χρονος Κώστας Αντετοκούνμπο, που ανήκει στους Ντάλας Μάβερικς και διατηρεί two way contract παίζοντας και στο ΝΒΑ G League με τους Τέξας Λέτζεντς.

Γενικότερα, η οικογένεια Αντετοκούνμπο ή Antetokoumpros, που έχει και φιλανθρωπική δράση, έχει ένα μεγάλο όνειρο. Αφενός να αγωνιστούν κάποια στιγμή και οι τρεις στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ, αφετέρου να καταφέρουν να είναι και συμπαίκτες στην εθνική Ελλάδας. Ο Γιάννης ήταν ο πρώτος που είχε κάνει γνωστή την επιθυμία των αδερφών και περιμένουμε να δούμε αν τα επόμενα χρόνια θα γίνει πραγματικότητα. Οταν το έλεγε βέβαια ούτε ο ίδιος ήταν σε αυτό το επίπεδο, ούτε ο Θανάσης είχε παίξει ακόμη στον Παναθηναϊκό, ούτε ο Κώστας είχε φτάσει μέχρι τους Ντάλας Μάβερικς.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις