Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – μπάσκετ: Το ΑΣΕΑΔ στέλνει στην Α2 τους «ερυθρόλευκους»
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός – μπάσκετ: Το ΑΣΕΑΔ στέλνει στην Α2 τους «ερυθρόλευκους»

Ολυμπιακός – μπάσκετ: Απέρριψε και τις δύο εφέσεις της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, με συνέπεια να οριστικοποιήσει τον υποβιβασμό του

Ολυμπιακός – μπάσκετ: Δεν είχαν υπολογίσει σωστά οι μεγαλομέτοχοι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, όταν έτρεχαν στο ΑΣΕΑΔ για να γλιτώσουν την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» υποβιβάστηκαν οριστικά στην Α2, καθώς το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών, απέρριψε και τις δύο εφέσεις που είχαν καταθέσει μετά την αποχώρησή τους από το θεσμό του κυπέλλου και το πρωτάθλημα.

Η μία έφεση αφορούσε την απόφαση του ΕΣΑΚΕ για τον υποβιβασμό και η άλλη ήταν κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου. Και στις δύο περιπτώσεις οι αδερφοί Αγγελόπουλοι περίμεναν να δικαιωθούν, ώστε η ομάδα να παραμείνει στην Μπάσκετ Λιγκ. Αυτό τελικά δεν συνέβη και οι ίδιοι δεν αντέδρασαν καθόλου μετά τις δύο αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ.

Καμία παρέμβαση Βασιλακόπουλου

«Θα είναι ό,τι χειρότερο για το μπάσκετ, ένα σωματείο με τόση μεγάλη ιστορία, όπως είναι ο Ολυμπιακός, να παίξει στην Α2. Θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση», είχε δηλώσει πριν από μερικές μέρες ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Από τα συμφραζόμενα μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΟΚ έδειχνε αποφασισμένος να παίξει καθοριστικό ρόλο ώστε να αποφευχθεί το μοιραίο τόσο για την πειραϊκή ομάδα όσο και για το ελληνικό μπάσκετ. Αντίδραση πάντως δεν υπήρχε ούτε από εκείνον σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ουδέτεροι Τσίπρας και Μητσοτάκης

Η απουσία της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στη μεγάλη κατηγορία την επόμενη σεζόν. Το κυριότερο είναι η υποβάθμιση του προϊόντος. Ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο Προμηθέας Πάτρας, ούτε οι ομάδες της Θεσσαλονίκης είναι σε τέτοια κατάσταση ώστε να δημιουργήσουν σοβαρό ανταγωνισμό με τον Παναθηναϊκό. Γενικότερα θα πλήξει και τους «πράσινους» παρόλο που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εξακολουθεί να είναι απόλυτα σύμφωνος με την απόφαση του υποβιβασμού.

Επίσης δεν φαίνεται στο βάθος ούτε κάποια παρέμβαση από την Πολιτεία. Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δεν δείχνει διατεθειμένος να ασχοληθεί με το θέμα, αν κρίνουμε από όσα είπε σε συνέντευξη που έδωσε σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό. «Δεν καταλαβαίνω γιατί αποχώρησε ο Ολυμπιακός» ήταν η πιο χαρακτηριστική ατάκα του, ενώ αποστασιοποιημένος δείχνει από τις αποφάσεις που αφορούν τα αθλητικά δρώμενα και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις