Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιάννης Τριανταφύλλου – δημοσιογράφος: Πέθανε ξαφνικά, στα 50 του
ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Τριανταφύλλου – δημοσιογράφος: Πέθανε ξαφνικά, στα 50 του

Γιάννης Τριανταφύλλου - δημοσιογράφος: "Έφυγε" ο σνήσυχος, ανοιχτόμυαλος και παθιασμένος για την δημοσιογραφία Γιάννης Τριανταφύλλου.

Γιάννης Τριανταφύλλου – δημοσιογράφος: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία 50 ετών, ο δημοσιογράφος Γιάννης Τριανταφύλλου. Ο Γιάννης Τριανταφύλλου δούλεψε πολλά χρόνια στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», πραγματοποιώντας δεκάδες συνεντεύξεις με ξεχωριστά πρόσωπα και διεθνείς προσωπικότητες. Αρκετές από τις συνεντεύξεις του δημοσίευσε στη στήλη που διατηρούσε στην «Ελευθεροτυπία», με τίτλο «Σημείο Συνάντησης».

Μεταξύ αυτών ήταν του Πίτερ Αρνέτ, του πρώτου δυτικού δημοσιογράφου που πήρε τηλεοπτική συνέντευξη από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν για το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, σε μια σπηλιά στα βουνά του Αφγανιστάν το 1997. Αίσθηση είχε κάνει και η συνέντευξη του Γιάννη Τριανταφύλλου με το σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ επί προεδρίας Τζίμι Κάρτερ και αργότερα σύμβουλο του πρώην προέδρου Ομπάμα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι, για την οικονομική κρίση και την Ευρώπη.

Στο «Σημείο Συνάντησης» φιλοξενήθηκε μεταξύ άλλων και η συγγραφέας-κόρη του διάσημου επιστήμονα, Στίβεν Χόκινγκ, με αφορμή το βιβλίο που έγραψε μαζί με τον πατέρα της, στο οποίο εξηγεί όλα τα μυστικά του Σύμπαντος.Ο Γιάννης Τριανταφύλλου φιλοξένησε στην «Ελευθεροτυπία» και τον σερ Τζον Κίγκαν τον διασημότερο εν ζωή θεωρητικό του πολέμου με αφορμή την επανακυκλοφορία του βιβλίου του «Το πρόσωπο της μάχης».  Ανοιχτόμυαλος και παθιασμένος με τη δουλειά του, σφράγισε τη δημοσιογραφία με την πένα του.

Γιάννης Τριανταφύλλου: Η ξεχωριστή ματιά του

Ο Γιάννης Τριανταφύλλου κατάφερε να κάνει και τον καλαθοσφαιριστή και παλιό πρόεδρο της ιταλικής ομοσπονδίας μπάσκετ Ντίνο Μενεγκίν να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον μεγάλο αντίπαλό του, τον Νίκο Γκάλη.  Αν και πέρασε στα ΤΕΙ στη σχολή Ιατρικών Εργαστηρίων η αγάπη του για τα βιβλία, τις τέχνες και το σινεμά τον οδήγησαν από την Θεσσαλονίκη όπου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου σπούδασε δημοσιογραφία. Έκανε «αγροτικό» σε αθλητικές εφημερίδες και γρήγορα εντάχθηκε στην Ελευθεροτυπία μπαίνοντας στην ομάδα που έστησε το πετυχημένο περιοδικό «ΕΨΙΛΟΝ».

Το ταλέντο του εμπιστεύτηκε ο Διευθυντής της Ελευθεροτυπίας Σήφης Πολυμίλης δίνοντάς του την επιμέλεια δισέλιδης στήλης στην Ελευθεροτυπία κάθε Πέμπτη, το «Σημείο Συνάντησης». Σ’ αυτή φιλοξενούσε κάθε βδομάδα ένα πρόσωπο επικαιρότητας, μια ξεχωριστή προσωπικότητα.  Λίγο πριν κλείσει η Ελευθεροτυπία ο Γιάννης Τριανταφύλλου δούλεψε για περίπου δύο χρόνια από το γραφείο που διατηρούσε η εφημερίδα στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις