Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ουρουγουάη – Περού: Εκανε την έκπληξη και πέρασε στα ημιτελικά (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ουρουγουάη – Περού: Εκανε την έκπληξη και πέρασε στα ημιτελικά (vid)

Ουρουγουάη - Περού: Στους 4 του Κόπα Αμέρικα προκρίθηκε το Περού που άντεξε στο 90λεπτο και νίκησε 5-4 την Ουρουγουάη στα πέναλτι

Ουρουγουάη – Περού: Στον τέταρτο προημιτελικό του Κόπα Αμέρικα έγινε η έκπληξη με το Περού να κερδίζει 5-4 την Ουρουγουάη στα πέναλτι και να παίρνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Η ομάδα που βρέθηκε από… καραμπόλα αποτελεσμάτων στους 8 της διοργάνωσης, στάθηκε τυχερή στο 90λεπτο, όπου κατάφερε να μην δεχτεί γκολ. Τρεις φορές είπε «όχι» το VAR στους Ουρουγουανούς, που πανηγύριζαν αλλά έβλεπαν το ένα γκολ μετά το άλλο να ακυρώνονται για οφσάιντ. Στο 29′ ήταν εκτεθειμένος ο Ντε Αρακαέτα, στο 59′ ο Καβάνι και στο 73′ ο Σουάρες. Οι δύο τελευταίοι ήταν οριακά μπροστά από τους αμυντικούς, καθώς ούτε στα ριπλέι δεν φαίνεται ξεκάθαρα η παράβαση.

Στα πέναλτι ο μοιραίος ήταν ο Σουάρες. Αστόχησε στο πρώτο με τον Γκαλέσε να αποκρούει και από εκεί και πέρα όλα πήραν το δρόμο τους. Μέχρι το φινάλε σκόραραν όλοι όσοι εκτέλεσαν πέναλτι και το Περού πανηγύρισε κυριολεκτικά μια ανέλπιστη πρόκριση. Λίγες μέρες πριν η ομάδα είχε εικόνα διάλυσης μετά το βαρύ 5-0 από τη Βραζιλία στους ομίλους. Τσακώθηκε ο προπονητής με τον Καρίγιο, τον οποίο χρησιμοποίησε βασικό, ενώ οι δημοσιογράφοι βρήκαν ευκαιρία για να κάνουν σκληρή κριτική. Μόνο τις αποσκευές τους δεν έφτιαξαν οι Περουβιανοί για να γυρίσουν πίσω. Και ήρθε το 1-1 στο Ιαπωνία-Ισημερινός που τους έδωσε την πρόκριση.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Το απίστευτο με το Περού είναι ότι στα ημιτελικά παίζει θεωρητικά με τον πιο βατό αντίπαλο από τους άλλους τρεις που πέρασαν. Η Χιλή θα είναι σίγουρα το φαβορί, αν κρίνουμε και από την εικόνα που παρουσίασε στο τουρνουά. Δεν προκαλεί όμως το δέος της διοργανώτριας Βραζιλίας ή της Αργεντινής του Μέσι. Για το Περού ήταν η τέταρτη φορά που προκρίνεται στα ημιτελικά σε Κόπα Αμέρικα και γι’ αυτό οι παίκτες του Ρεϊνάλντο Ρουέδα το πανηγύρισαν αναλόγως.

Οι δύο ημιτελικοί είναι Βραζιλία-Αργεντινή (Τετάρτη, 03:30, ERT Sports) και Χιλή-Περού (Πέμπτη, 03:30, ERT Sports). Ο τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Ιουλίου στις 23:00.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις