Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Χιλή – Περού: Στον τελικό μετά από 44 χρόνια! (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χιλή – Περού: Στον τελικό μετά από 44 χρόνια! (vid)

Χιλή - Περού: Διαστημική εμφάνιση από το Περού που νίκησε 3-0 τη Χιλή και απέναντι στη Βραζιλία θα διεκδικήσει την Κυριακή το Κόπα Αμέρικα

Χιλή – Περού: Υστερα από εκπληκτική εμφάνιση το Περού νίκησε 3-0 τη Χιλή στην «Αρένα ντο Γκρέμιο» του Πόρτο Αλέγκρε και προκρίθηκε στον τελικό του Κόπα Αμέρικα. Αυτή ήταν ξεκάθαρα η μεγαλύτερη έκπληξη στη διοργάνωση, καθώς η ομάδα του Ρικάρντο Γκαρέκα εμφάνιζε σημεία διάλυσης μετά το βαρύ 5-0 από τη Βραζιλία στο τελευταίο ματς των ομίλων. Τελικά, ήρθε η πρόκριση στα προημιτελικά από… καραμπόλα, αμέσως μετά η επιτυχία στα πέναλτι κόντρα στην Ουρουγουάη και τώρα η διαστημική εμφάνιση απέναντι στην πρώην κάτοχο του τροπαίου το 2015 και το 2016.

Η πρόκριση σε τελικό είχε αργήσει… 44 χρόνια. Η προηγούμενη ήταν το 1975, όταν νίκησε σε τριπλό τελικό την Κολομβία. Το Περού ξαναβρίσκει τον εφιάλτη της Βραζιλίας στον τελικό της Κυριακής (23:00 ERT Sports), αλλά τουλάχιστον δεν έχει άγχος. Με τη φόρα που έρχεται όλα είναι πιθανά στο στάδιο «Μαρακανά», όπου η «σελεσάο» θα έχει αναμφίβολα τον πρώτο λόγο. Απέναντι στη Χιλή πάντως η εμφάνιση ήταν μοναδική. Και το ματς τελείωσε ουσιαστικά από το πρώτο ημίχρονο.

Με τελευταία υπογραφή… Γκερέρο

Στο 21′ ο Φλόρες άνοιξε το σκορ και στο 38′ ο Γιοτούν πέτυχε το 2-0, καθώς εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Αρίας. Στο δεύτερη ημίχρονο ήρθε η αντίδραση από την ομάδα του Ρεϊνάλντο Ρουέδα, αλλά ήταν αναποτελεσματική. Βρήκε απέναντί της και έναν τερματοφύλακα που ήταν σε μεγάλη μέρα. Ο Γκαλέσε ήταν ανίκητος σε όλη τη διάρκεια. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο 35χρονος Πάουλο Γκερέρο διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Εξαλλα τα πανηγύρια για τους Περουβιανούς, με τους αντιπάλους τους να μην έχουν το κουράγιο ούτε να μειώσουν το σκορ. Στο 95′ ο Βάργκας αστόχησε σε πέναλτι το οποίο απέκρουσε ο Γκαλέσε ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο.

Πέρα από τον μεγάλο τελικό της Κυριακής υπάρχει και ο μικρός τελικός του Σαββάτου. Ο αγώνας της παρηγοριάς για την τρίτη θέση, με αντιπάλους την Αργεντινή και τη Χιλή (22:00) στην «Αρένα Κορίνθιανς» του Σάο Πάολο. Ενα παιχνίδι που δεν έχει ουσιαστική σημασία και ενδέχεται οι δύο ομάδες να παρουσιαστούν με αρκετούς αναπληρωματικούς.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις