Bitcoin: Βουτιά άνω του 10% λόγω facebook

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bitcoin: Βουτιά άνω του 10% λόγω facebook

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Bitcoin: Το bitcoin κατέγραψε βουτιά άνω του 10% το σαββατοκύριακο

15.07.2019 | 15:26

Bitcoin: Εντυπωσιακή πτώση άνω του 10% κατέγραψε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε το bitcoin. Πρόκειται για το χαμηλό δύο εβδομάδων και η όλη κατάσταση σχετίζεται με τον αυξανόμενο φόβο για τη λήψη αυστηρών μέτρων αναφορικά με τα κρυπτονομίσματα. Ειδικότερα, το bitcoin υποχώρησε κατά 11,1% από την Παρασκευή στα 9.855 δολάρια νωρίς τη Δευτέρα. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τις 2 Ιουλίου. Την Κυριακή δε το κρυπτονόμισμα κατέγραψε βουτιά 10,4%. Αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του από τις αρχές του έτους. Πριν από λίγο κατέγραψε άνοδο 0,5% στα 10.245.

Οι φόβοι που καταγράφονται αφορούν στο γεγονός του κλεισίματος του κλοιού ελέγχου γύρω από τα κρυπτονομίσματα. Είναι γνωστό πως τόσο πολιτικοί, όσο και ρυθμιστικοί φορείς σε όλο τον κόσμο έχουν ζητήσει εξονυχιστικούς ελέγχους για το νόμισμα Libra που σχεδιάζει η Facebook. Οι ανησυχίες εκφράζονται κυρίως υπό τη μορφή της προστασίας των καταναλωτών και της ιδιωτικότητας. Ο πραγματικός, ωστόσο, φόβος είναι οι πιθανοί συστημικοί κίνδυνοι. Η απήχηση του κολοσσού των μέσων μαζικής δικτύωσης είναι δεδομένη και αυτό εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.

Bitcoin: Εκτόξευση λόγω facebook

Αξίζει να σημειωθεί πως το bitcoin κατέγραψε άνοδο σχεδόν 55% σε εννέα ημέρες αφού η Facebook αποκάλυψε τα σχέδιά της για το Libra. Αυτό έγινε στις 18 Ιουνίου, ενώ το bitcoin υψηλό 18 μηνών σχεδόν στα 14.000 δολάρια.

Exit mobile version