Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καταδίωξη Ρομά: Αστυνομικοί πυροβόλησαν σε αυτοκίνητο για να μην σκοτωθούν
ΕΛΛΑΔΑ

Καταδίωξη Ρομά: Αστυνομικοί πυροβόλησαν σε αυτοκίνητο για να μην σκοτωθούν

Καταδίωξη Ρομά: Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο όχημα των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, με μικροποσότητα ηρωίνης, διαρρηκτικό εργαλείο- κατσαβίδι, καθώς και χρυσό ρολόι.

Καταδίωξη Ρομά: Με πυροβολισμούς στη μηχανή του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν δύο Ρομά, λένε οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, στη Χαλκίδα, ότι έσωσαν τη ζωή τους από την απόπειρα ανθρωποκτονίας των δραστών, οι οποίοι εν τέλει συνελήφθησαν.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όπως έγινε γνωστό, στην προσπάθειά τους να ελέγξουν του δύο επιβάτες οχήματος οι οποίοι φάνηκαν ύποπτοι, “ο οδηγός του επιχείρησε πορεία, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, προς το μέρος των αστυνομικών, με σκοπό την αποφυγή του επικείμενου ελέγχου και τη διαφυγή τους. Άμεσα ένας από τους δύο αστυνομικούς, κάνοντας χρήση του ατομικού του οπλισμού, ανέκοψε την πορεία του οχήματος προς το μέρος τους, βάλλοντας μια φορά στα μηχανικά του μέρη. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή πεζή και ο 28χρονος συνελήφθη μετά από πεζή καταδίωξη, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή και συνελήφθη και ο 22χρονος, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας.

Αυτή είναι η περιγραφή των ίδιων των αστυνομικών που κινδύνευσαν να σκοτωθούν από τους δράστες, ηλικίας 28 και 22 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται-κατά περίπτωση- για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και διάπραξης κλοπής από οικία στην περιοχή του συμβάντος. Όλα άρχισαν όταν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Χαλκίδας ενημερώθηκαν από εκκλήσεις πολιτών και οδηγών, για όχημα το οποίο κινούνταν, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, με μεγάλη ταχύτητα και πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς, σε περιοχή της Χαλκίδας.

Το όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες, εντοπίστηκε και οι αστυνομικοί, χρησιμοποιώντας φωτεινά και ηχητικά σήματα, ξεκίνησαν τις διαδικασίες διενέργειας αστυνομικού ελέγχου.

“Πορεία με ανθρωποκτόνο πρόθεση”

Κατά την προσέγγιση του οχήματος από τους αστυνομικούς, αναφέρει η Αστυνομία, ο 28χρονος οδηγός του επιχείρησε πορεία, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, προς το μέρος των αστυνομικών, με σκοπό την αποφυγή του επικείμενου ελέγχου και τη διαφυγή τους. Αφού ο αστυνομικός πυροβόλησε τη μηχανή, το όχημα ακινητοποιήθηκε. Τότε οι δράστες, τράπηκαν σε φυγή με τα πόδια.

Συνελήφθησαν μετά από πεζή καταδίωξη

Ο 28χρονος συνελήφθη μετά από καταδίωξη, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή και συνελήφθη και ο 22χρονος, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Άμεσης Δράσης Χαλκίδας.

Ηρωίνη, χρυσό ρολόι και κατσαβίδι

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο όχημα των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, με μικροποσότητα ηρωίνης, διαρρηκτικό εργαλείο- κατσαβίδι, καθώς και χρυσό ρολόι. Προέκυψε ότι το ρολόι είναι προϊόν κλοπής (μεταξύ άλλων αντικειμένων), που διαπράχθηκε το πρωί της Δευτέρας, από σπίτι, σε περιοχή της Χαλκίδας.

Έληγε η άδειά του από τις φυλακές

Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 22χρονου, ο οποίος βρισκόταν ελεύθερος με άδεια από Κατάστημα Κράτησης της χώρας που έληγε τη Δευτέρα, εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, με ποινή φυλάκισης 12 μηνών, για το αδίκημα της κλοπής. Σημειώνεται ακόμη από την Αστυνομία ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος, ιδιοκτησίας συγγενικού προσώπου του 28χρονου, είχαν αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. (επικίνδυνοι ελιγμοί, μη χρήση ζώνης ασφαλείας κλπ.)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις