Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Στέλιος Πέτσας: Τομές ανάπτυξης στην οικονομία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στέλιος Πέτσας: Τομές ανάπτυξης στην οικονομία

Στέλιος Πέτσας: Τομές οι οποίες δίνουν αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία

Στέλιος Πέτσας: Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης της ΝΔ αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ. «Παρουσιάσαμε το μεταρρυθμιστικό μας σχέδιο στον κ. Ρέγκλινγκ, όπου κορυφαία θέση έχει το φορολογικό νομοσχέδιο. Αυτό συνδυάζει μια σειρά από τομές, οι οποίες δίνουν αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία… «Προτάσσουμε το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης διότι μόνο έτσι μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα», δήλωσε σχετικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα θέσει μέσα στο 2020 στους εταίρους και δανειστές την ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα. Επίσης, υποστήριξε ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2019 θα επιτευχθεί δίχως να υπάρξει δημοσιονομικό κενό. Και αυτό ενάντια στους φόβους των δανειστών. Στην συνέχεια, ο κ. Πέτσας είπε ότι το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά στο επιτελικό κράτος, τη δημόσια διοίκηση, τα κυβερνητικά όργανα. Το δεύτερο θα αφορά το φορολογικό.

Στέλιος Πέτσας: «Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών»

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως «το φορολογικό νομοσχέδιο είναι ο κώδικας φορολογίας εισοδήματος. Είναι ένα ενιαίο κείμενο που από μόνο του είναι μεταρρυθμιστική τομή και περιλαμβάνει τη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών». Ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «τα φυσικά πρόσωπα θα έχουν μείωση φόρου από τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή που θα μειωθεί στο 9% για εισοδήματα ως 10.000 ευρώ από 22% που είναι σήμερα». «Αυτό θα συμπαρασύρει όλη την κλίμακα η οποία θα είναι σημαντικά χαμηλότερη από την σημερινή», είπε.

Στέλιος Πέτσας: «Δεν υπάρχει τέτοια δέσμευση…»

Τέλος, ο κ. Πέτσας διέψευσε ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Τούρκο πρόεδρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να επιστρέψει τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς. «Δεν υπάρχει τέτοια δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, το ακούω πρώτη φορά από εσάς», ανέφερε κατηγορηματικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις